1 de 10
HABITATGE

El 2021 es van firmar un 17,2% més de contractes de lloguer al Camp, amb una renda mitjana que cau un 1,2%

La mitjana catalana es va situar en un 23,9% més de contractes de lloguer i una renda mitjana que cau un 1,4%

Habitatges a Tarragona | Adrià Costa
per Nació Tarragona, Tarragona | 8 de març de 2022 a les 10:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'any 2021 es van signar a Catalunya 167.842 contractes de lloguer, un 23,9% més que el 2020. Segons dades de l'Incasòl, la renda mensual mitjana va retrocedir un 1,4% fins a situar-se en 724 euros. A la ciutat de Barcelona, on el mercat està més tensionat, l'increment de contractes va ser del 41% i la renda mitjana de 918 d'euros, una disminució del 4,8%. "La baixada del turisme provocada per la pandèmia ha fet posar més habitatges al mercat convencional, però això pot ser conjuntural", destaca el secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala. "La distorsió del mercat a conseqüència de la pandèmia fa difícil atribuir en quina intensitat aquests moviments són conseqüència de l'aplicació de la llei de contenció de rendes", afegeix.

Al Camp de Tarragona, les dades de l'Incasòl indiquen que es van formalitzar 11.303 contractes en el quart trimestre de 2021, un fet que va suposar un increment del 17,2%. La renda mitjana va ser de 508,62 euros i, per tant, va retrocedir un 1,2%. Des del Departament de Drets Socials s’afegeix que el sector de l’habitatge pateix a Catalunya un context “d’inseguretat jurídica” causada per les “constants impugnacions judicials” contra les lleis catalanes d’aquest àmbit.

Pel que fa la durada dels contractes -que és un altre aspecte que es pretenia corregir amb la llei d’habitatge aprovada el 2020-, s'ha aconseguit augmentar l'estabilitat a les zones declarades com a “tenses”, on la durada dels contractes és ara de tres anys i nou mesos de mitjana. A les zones que no tenen aquesta qualificació la duració dels contractes d’arrendament és de tres anys i cinc mesos de mitjana.

Durant l’any 2021 també es van reduir els lloguers de les franges més altes, aquells immobles més cars, però van augmentar el de les franges baixes. Sobretot, però, es van incrementar el gruix dels lloguers de la franja mitjana, la que s'allunya dels extrems de pisos molt cars o molt barats.

“Les baixes rendibilitats actuals del mercat de lloguer suposen un risc important pel mercat que pot traslladar les operacions al mercat de la compravenda”, destaca el secretari d’Habitatge. En aquest sentit, el Govern aposta seguir amb atenció aquesta dinàmica de disminució de l’oferta d’habitatges en lloguer que, en els darrers mesos, ja han detectat els agents immobiliaris
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: