1 de 10
SOCIETAT

Busquen habitatges per a la cinquantena de refugiats ucraïnesos que són a Cambrils

El consistori oferirà un servei d'acompanyament psicològic a les persones afectades per la guerra

Imatge d'una concentració de suport a Ucraïna | Anna Mira
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 7 de març de 2022 a les 17:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils ha fet una crida urgent per aconseguir habitatges per a la cinquantena de persones ucraïneses que ja han arribat a la vila marinera i que s'allotgen en cases de familiars i contactes que les han acollit temporalment.

Les persones que estiguin en disposició de cedir un habitatge es poden escriure un correu a acollida@cambrils.cat.

Servei d'acompanyament psicològicA banda, i en un comunicat, l'Ajuntament ha desaconsellat fer recollides de material i proposa realitzar donacions econòmiques a entitats que treballen sobre el terreny. En aquest sentit, el consistori previst fer una aportació econòmica a través del Fons Català de Cooperació, que ha engegat una campanya d'emergència per donar suport a les persones que fugen de la guerra cap a altres països i també desplegar un dispositiu sanitari i humanitari en territori ucraïnès.

El Servei de Ciutadania de l'Ajuntament de Cambrils oferirà un servei d'acompanyament psicològic a les persones afectades per la guerra d'Ucraïna. Les atencions es portaran a terme al centre cívic de les Basses, on properament també s'hi obrirà un servei d'assessorament jurídic pels refugiats que arribin a la vila marinera.

La terapeuta del Servei d'Acompanyament Terapèutic i Educatiu de Cambrils (SATEC) es desplaçarà a les Basses per prestar suport i acompanyament emocional a les persones que ho requereixin, mentre que des de Serveis Socials es faran les derivacions pertinents en els casos que sigui necessària atenció psiquiàtrica o psicològica.

A més, des de l'inici del conflicte, l'Ajuntament de Cambrils ha cedit a la comunitat ucraïnesa un espai al Centre Cívic de les Basses i posteriorment també al Centre Cívic del Molí de la Torre. Per una banda, s'ha establert un punt de trobada i autoorganització en horari de matí i tarda a les Basses, on la tècnica d'Immigració ha traslladat la seva oficina per rebre les persones afectades, recollir les necessitats i coordinar els grups de suport i ajuda mútua.

Per l'altra, el Molí de la Torre, gestionat per l'associació veïnal i la comunitat ucraïnesa, s'utilitza per emmagatzemar materials recollits que s'enviaran al consolat de Barcelona.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: