ENSENYAMENT

Comença a Reus la preinscripció del curs 2022/ 2023 amb dos nous grups de P3

A les escoles General Prim i Sant Bernat Calbó

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 de març de 2022 a les 10:29 |
Una imatge de l'escola General Prim, de Reus | Reus.cat
Ha començat la preinscripció escolar per a l’alumnat del 2n cicle d’educació infantil i primària per al curs 2022/ 2023 que a Reus, per la baixada de les ràtios aprovada pel departament d’Educació de la Generalitat, fa que s'obrin dos nous grups de P3, en concret a les escoles General Prim i Sant Bernat Calbó. A la capital del Baix Camp hi ha enguany 954 nens i nenes que han de fer la preinscripció. En total doncs, hi haurà una oferta de 48 grups amb una ràtio de 15, 20 o 23 places cadascun, que suposen un total de 982 places. Pel que fa a primer d’ESO, la preinscripció comença el dia 9 de març.

Aquest nou curs significarà el segon any amb adscripció única, és a dir, que cada centre de primària sense continuïtat té garantida la plaça a un centre de secundària i es continua amb el per l’alumnat del 2n cicle d’educació infantil i primària. Per a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) hi ha el "compromís" d’ajuntar els germans que hagin perdut un dels centres adscrits, segons han fet constar fonts del consistori reusenc.

Actualment hi ha 1.296 alumnes de 6è de primària i són 797 els que han de fer la preinscripció, ja que la resta estan matriculats en centres que tenen continuïtat entre primària i ESO. L’oferta surt en funció de les necessitats d’escolarització per a l’alumnat de 6è de primària i les seves adscripcions, de manera que els instituts públics surten amb una oferta de 4 o 5 grups i una ràtio diferenciada. Les escoles concertades amb continuïtat i l’Institut Escola Pi del Burgar també fan una oferta de places ja que la ràtio de primària a ESO passa a ser de 25 a 30 places per grup de manera generalitzada.

L’oferta oficial inicial del segon cicle d’educació infantil, primària i ESO es va publicar divendres dia 4 de març i es va confirmar que les escoles públiques tindran una ràtio de 15 o 20 places per grup, i l’escola concertada variarà entre 20 i 23. El dia 9 de juny es publica l’oferta definitiva, just un dia abans de les llistes amb les assignacions definitives de places. Les preinscripcions per a l’alumnat del 2n cicle d’educació infantil i primaria i també per a l’ESO finalitzarà el dilluns 21 de març. L’oferta de tot Reus es pot consultar aquí.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: