1 de 10
JUDICIAL

El cas Jaume I, arxivat provisionalment

El jutge ha descartat imposar sancions a l'espera del sobreseïment definitiu

Aparcament Jaume I de Tarragona | NotíciesTarragona
per Nació Tarragona, Tarragona | 7 de març de 2022 a les 09:49 |
Aquest article es va publicar originalment el 7 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La via judicial per esclarir què va passar amb l'aparcament intel·ligent de Jaume I, a Tarragona, ha entrat en via morta. Si fa tot just una setmana se sabia que l'Ajuntament havia licitat la contractació d'una procuradoria a Madrid per encetar un nou camí, ara el jutge de Tarragona ha dictat sobreseïment provisional, segons ha avançat el Diari de Tarragona.

En total es calcula que el sobrecost de les obres podria haver arribat a més de 20 milions d'euros i, tot i amb això, l'espai ubicat a la Part Alta, entre la plaça de la Pagesia i el Rectorat de la URV, no té cap mena d'ús. El jutge, Vicente José Martínez Parrado, ha descartat imposar responsabilitats penals, havent passat ja 14 anys des que la plataforma Veu Ciutadana va posar els fets en mans de Fiscalia.

Tot plegat, però, és a l'espera del sobreseïment definitiu, quan el magistrat del jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona dicti la prescripció dels delictes investigats. En aquest període es podria reobrir el cas només si apareix nova documentació o proves que ho avalin. Un dels motius pels quals s'hauria arxivat la causa és que el jutge considera que no es compleixen els requisits de tipus penal pels que es formulava la denúncia. Per la seva banda, l'Ajuntament ha anunciat la presentació d'un recurs.

Des de l'any 2008, la justícia no ha arribat a investigar mai cap dels responsables polítics. L'obra es va impulsar en el mandat de Joan Miquel Nadal (CiU) i inicialment havia d'acollir 285 places d'aparcament en un barri el govern municipal considerava que en tenia poques. Per tal de dur-la a terme, l'empresa municipal d'aparcaments (AMT) i l'empresa privada Sistemas Alem van formalitzar una Unió Temporal d'Empreses (UTE). Després de diversos entrebancs amb les empreses proveïdores, el nou alcalde Josep Fèlix Ballesteros, un any després de ser escollit, paralitza les obres al 2008. No va ser, però, fins a l'any 2021 quan l'Ajuntament, amb Esquerra Republicana al capdavant, decideix personar-se en la causa judicial.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: