1 de 10
AGROALIMENTACIÓ

La Llotja de Reus adverteix sobre el perill de desproveïment de cereals a causa de la invasió russa a Ucraïna

La institució demana a la Generalitat i a l'Estat que facin totes les accions necessàries per corregir aquesta situació, si cal important de tercers països

La Cambra de Reus mostra la seva preocupació pel possible desabastament de cereals | interempresas.com
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 de març de 2022 a les 17:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Llotja de Reus ha fet  pública la seva preocupació per l’impacte que la guerra entre Rússia i Ucraïna pot provocar en el mercat agroalimentari. Espanya en general, i Catalunya en particular, és deficitària en el proveïment de cereals bàsics com poden ser el blat de moro, blat, gira-sol, etcètera.

La situació bèl·lica impedeix la càrrega de tots els vaixells en els ports ucraïnesos. I aquesta situació pot provocar, a curt i mig termini, un possible desproveïment. D’aquí que la Llotja de Reus, alienada amb el pronunciament que en el mateix sentit ha fet la Llotja de Cereals de Barcelona, hagi demanat a totes les autoritats involucrades, com la Generalitat, el Departament d’Acció Climàtica, el Ministeri d’Agricultura i les delegacions agrícoles a Brussel·les, que facin totes les accions necessàries per evitar aquesta possible situació de desproveïment que es podria corregir mitjançant la importació de tercers països.

La Llotja de Reus també mostra la seva solidaritat amb el poble ucraïnès i desitja que la situació actual es pugui revertir quan abans millor.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: