1 de 10
POLÍTICA

L'Ajuntament de Tarragona espera rebre un mínim de 12 milions dels fons europeus

El consistori ja ha tramitat set projectes i confia arribar a una vintena amb convocatòries que s'obrin en el futur

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la roda de premsa | Eloi Tost/ACN
per Nació Tarragona, Tarragona | 3 de març de 2022 a les 17:58 |
Aquest article es va publicar originalment el 3 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona espera rebre un mínim de 12 milions d'euros dels fons Next Generation per set projectes "madurs" que ja ha començat a tramitar. La inversió global d'aquestes iniciatives ascendiria a uns 16 milions d'euros i serien per millorar la ciutat en àmbits com la digitalització, la sostenibilitat o la mobilitat.

El conseller de Serveis Generals, Jordi Fortuny, ha indicat que d'aquests 12 milions, 6 ja estan concedits, mentre que la resta són de convocatòries que confia arribaran a bon port. A banda, ha avançat que continuen treballant per concórrer a futures línies de subvenció que permetrien finançar fins a una vintena de projectes.

El primer projecte que té el finançament garantit és l'anomenat Tarragona cap al 2030. Té un cost de 5,3 milions i rebrà un ajut de 3 milions. Té diferents vessants, com l'adquisició de tres autobusos d'hidrogen, l'ampliació de l'aparcament dissuassori de Torroja, la millora de l'aparcament del cementiri, la peatonalització del carrer Canyelles, la urbanització dels carrers López Peláez i Josepa Massanés, o la digitalització del sistema d'autobusos municipals.

Els altres 3 milions que el consistori dona per assegurats són d'un fons vehiculats des del Ministeri de Turisme i que permetrà millorar el Fòrum de la Colònia i la seva accessibilitat. Tot i que l'Estat assegura l'ajut cal que l'ajuntament faci el tràmit de petició quan s'obri la convocatòria. El termini d'execució de les obres serà fins a finals d'octubre del 2025.

A banda hi ha quatre projectes més que permetrien rebre fins a 6 milions, que Fortuny creu que arribaran. Per a la transformació digital del consistori es podrien rebre 500.000 euros, que finançarien un import global d'1,8 milions. El gruix però seria per a l'Anella Verda i accions de renaturalització d'espais urbans, amb un pressupost de 4,2 MEUR dels quals se n'han sol·licitat 3,6 milions als Next Generation. A més, dins de la convocatòria de sostenibilitat turística, Tarragona ha demanat 2,6 milions per fer intervencions als camins verds, el front marítim, la plataforma del Miracle i el barri del Serrallo. Finalment, s'han demanat 200.000 euros per millorar el sistema audiovisual del Teatre Tarragona i 3.000 euros per la compra de llibres per a la biblioteca de Torreforta.

"Volem transformar la ciutat perquè sigui més sostenible i cohesionada", ha destacat l'alcalde Pau Ricomà, que ha posat en valor que "ja hi ha feina feta prèvia" i que "els projectes previstos encaixen en aquests fons".

Entre les convocatòries que han d'anunciar-se properament n'hi ha una en la qual l'equip de govern hi té moltes esperances posades. És la que permetria rebre ajuts per renovar l'antic edifici del Banc d'Espanya i convertir-lo en el Banc de la Ciència i el Coneixement. Aquesta iniciativa ja va rebre una partida dels Fons Feder, però que l'Ajuntament deixarà perdre. La raó és que un cop fet el projecte executiu el cost de les obres superava per molt les previsions inicials. Ara, amb els Fons Next Generation, el consistori espera que els ajuts siguin més quantiosos i es pugui cobrir el sobrecost anunciat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: