PAGESIA

Els pagesos col·lapsen el centre de Tarragona per reivindicar suport al sector

L'increment de preus no es veu reflectit en la venda del producte final

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 3 de març de 2022 a les 12:51 |
La protesta dels pagesos, a Tarragona | Josep M. Llauradó
La mobilització dels pagesos aquest dijous al migdia ha arribat a Tarragona en la confluència de diferents columnes des de Reus, Perafort i Valls. En total, al voltant de 250 vehicles agraris han reivindicat el suport de l'administració al sector, tant en forma de subvencions econòmiques com també de tramitació de lleis que prioritzin el pagès.

La plaça Imperial Tàrraco ha estat el punt de trobada dels centenars de tractors per dir "prou" a la "incomprensió del món rural" per part també de les grans superfícies que no apugen preus als productes malgrat l'increment de costos de gasoil, llum, productes fitosanitaris o adobs. Després d'una primera mobilització davant del Parlament, aquest dijous ha estat el torn de tractorades descentralitzades arreu de Catalunya i, el dia 15, aniran a Madrid.

Entre les reivindicacions hi ha també demandes adreçades a la Unió Europea, per tal que s'apliqui la "preferència comunitària" en la compra de productes agraris. Alhora, exigeixen al Govern de Catalunya una llei de fauna salvatge per tal que els cobreixin els costos dels danys provocats pels animals.

La crisi de preus, especialment aguditzada per la guerra a Ucraïna, ha fet sortir al carrer tot un sector, amb Unió de Pagesos al capdavant, que no resulta afectat tan sols en un correu específic, sinó que és general.
 

La protesta dels pagesos, a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: