RECERCA

Villablanca participa en un estudi sobre realitat immersiva en persones amb discapacitat intel·lectual

També es vol experimentar en gent gran i persones amb Covid persistent

per M.B., Reus, Catalunya | 3 de març de 2022 a les 09:48 |
A la fotografia, un resident de Villablanca utilitza la Taula Armoni per practicar amb jocs interactius | Cedida
La Fundació Villablanca, a través de la unitat d'investigació especialitzada en l'àmbit de la discapacitat intel·lectual i altres trastorns del desenvolupament (UNIVIDD), participa en un treball de recerca multicèntric per estudiar l'aplicació de la realitat immersiva en persones amb discapacitat intel·lectual.

El treball de recerca es titula Noves tècniques d'estimulació sensorial, física i cognitiva (NUTESCOTI) i també vol experimentar amb l'aplicació d'aquestes tecnologies en gent gran i persones amb Covid persistent.

A més de la Fundació Villablanca, hi participen en consorci Broomx Technologies, la Fundació Joan Costa Roma, Associació Esport-3, Qualud i el Clúster Salut Mental Catalunya (CSMC). Aquest consorci ha rebut en total més de 111.000 euros de finançament del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR), amb fons europeus provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La recerca en aquest àmbit s'emmarca en el treball que ja està desenvolupant Villablanca des de fa alguns anys amb l'ús de les noves tecnologies (robòtica, jocs electrònics) en l'oferta d'activitats que realitzen les persones residents en el centre mitjançant el programa SOM-HI.

El treball de recerca NUTESCOTI s'inclou en un paquet de quatre projectes presentats a la mateixa convocatòria del ministeri a través del Clúster Salut Mental Catalunya, que han rebut en total més de 400.000 euros de finançament en aquesta convocatòria.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: