UNIVERSITAT

La URV commemora a Tortosa mig segle de la recuperació dels estudis universitaris a Tarragona

El Campus Terres de l'Ebre inicia els actes commemoratius del també 30è aniversari de la institució

per Aguaita.cat, Tortosa, Terres de l'Ebre | 3 de març de 2022 a les 08:30 |
Assistents a l'acte de commemoració del doble aniversari de la URV al Campus Terres de l'Ebre de Tortosa | Cedida a l'ACN ( Quico Nadal)
La Universitat Rovira Virgili (URV) ha commemorat aquest dimecres a Tortosa mig segle de la recuperació dels estudis universitaris a Tarragona , els de Filosofia i Lletres i Química, i també el 30è aniversari de la fundació de la URV. La capital ebrenca ha obert els actes de commemoració que se celebraran a les diferents seus de la universitat enguany. La Universitat ha remarcat "l'estreta vinculació entre la institució i la ciutadania, empreses i entitats culturals i socials de les Terres de l'Ebre" i ha reconegut la tasca dels i les investigadores, professorat i estudiants de la URV al territori. També s'ha estrenat l'audiovisual 'La URV peça a peça', que rememora la història de la universitat des del segle XVI fins a l'actualitat.

L'acte ha donat veu a persones de la societat civil vinculades amb el Campus Terres de l'Ebre, com Elena Espuny Arasa, tècnica de projectes de patrimoni etnològic de l'IRMU i responsable del Campus extens de la URV a les Terres de l'Ebre; Emma Forcadell Drago, coordinadora de l'Àrea del Coneixement de l'ICS a l'Ebre; i Aida Ralda graduada al campus ebrenc, docent i fundadora de la start-up Learn it!.

L'alcaldessa de Tortosa ha rebut de la rectora, María José Figueras, el cartell de municipi universitari, una relació entre la capital ebrenca i la URV que s'inicia amb l'Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital Verge de la Cinta i amb el Centre Universitari doctor Manyà, ambdós adscrits a la Universitat Rovira i Virgili fins a l'any 2005, quan es va crear el Campus ebrenc de la Universitat. Fa 16 anys que està en funcionament, primer per diferents localitzacions de la ciutat fins que es van inaugurar les actuals instal·lacions el curs 2011-2012.

Actualment, s'hi imparteixen sis ensenyaments els graus d'Administració i Direcció d'Empreses, doble grau d'Administració i Direcció 'Empreses i Màrqueting; el d'Infermeria; el d'Educació Infantil, el d'Educació Primària i el doble grau d'Infantil i Primària. Acull 783 estudiants, 121 professors i professores i 16 professionals de l'àmbit de la gestió. El 45% dels estudiants del Campus són ebrencs i un 25% del País Valencià, especialment en els estudis d'Infermeria.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: