1 de 10
ENTITATS

L'Institut Pere Mata de Reus prepara un llibre commemoratiu dels seus 125 anys

A càrrec de la historiadora Carme Puyol i la periodista Isabel Martínez

Un usuari del centre, en una de les teràpies que s'ofereixen | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 2 de març de 2022 a les 09:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb el títol 125 anys de flama. Institut Pere Mata 1896-2021, l'Institut Pere Mata està preparant un llibre commemoratiu dels seus 125 anys d'història. En aquesta obra, l'arxivera i historiadora Carme Puyol Torres i la periodista col·laboradora de Reusdigital.cat Isabel Martínez Martínez realitzen, en primer lloc, un recorregut pel primer centenari de l'Institut Pere Mata, una etapa en la qual la institució va ser innovadora i pionera de la clínica i la recerca psiquiàtrica fins a esdevenir capdavantera a l'estat i homologar-se amb els més avançats centres europeus.

A més, també es fa esment a la vida de la institució dels últims 25 anys. Un període en què la institució ha dut a terme "una important transformació de centre monogràfic especialitzat en l'atenció a la salut mental a potent grup assistencial que opera arreu del país", segons s'ha assenyalat aquest dimecres a través d'un comunicat.

En aquesta nova etapa, l'atenció a la discapacitat i a la gent gran complementen els àmbits d'activitat, "que s'han diversificat, i es mostra la capacitat d'adaptació a la nova realitat social", s'ha subratllat des del centre. 

Finalment, el llibre commemoratiu reflecteix en la història de l'Institut Pere Mata com la societat ha tractat al llarg d'aquests 125 anys, i com tracta avui dia, la salut mental, la discapacitat i la gent gran: "des de la beneficència dels inicis fins a la lluita conscient contra l'estigma i la necessitat, evidenciada amb la pandèmia, de posar la salut mental i l'atenció a la discapacitat i a la gent gran en el centre del benestar de les persones", s'ha apuntat.

La previsió és que el llibre es presenti en els propers mesos, tot depenent de l'evolució de la pandèmia.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: