GUERRA A UCRAÏNA

El Mercadal de Reus clama contra la guerra a Ucraïna

Més de 300 persones se citen a plaça per condemnar la invasió russa

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 1 de març de 2022 a les 19:28 |
Autoritats i veïns d'origen ucraïnès han encapçalat la concentració al Mercadal | Reus.cat
Minuts abans de les 7 de la tarda, l'hora prevista per a la concentració contra la guerra a Ucraïna al Mercadal de Reus, ja s'han sentit crits contra la invasió russa. Més de 300 persones han donat resposta a la convocatòria, que s'ha reproduit arreu del país i que ha servit per condemnar l'atac militar impulsat per Vladímir Putin. 

Entre els presents, veïns reusencs d'origen ucraïnès, tots amb un nus a la gola per la situació que es viu al seu país. Els portaveus dels grups municipals amb representació al plenari municipal han llegit un manifest conjunt en què Reus ha mostrat el seu suport als afectats i s'ha fet una aposta pel diàleg. "La guerra no és la solució. Mai", s'ha conclòs. 

"Només vull la pau per a tothom"La concentració, breu, s'ha tancat amb els ucraneïsos residents a la nostra ciutat tot cantant l'himne del país. Acte seguit, i en declaracions als mitjans, la jove Yeva ha exercit de portaveu tot mostrant la seva tristesa. "La situació és molt pitjor del que veiem als mitjans. Només volem viure en pau", ha subratllat emocionada. 
 

La Yeva (la primera per l'esquerra) és una ucraneïsa que fa vuit anys que és a casa nostra Foto: MBO


Fa vuit anys que és a casa nostra, arribada des de Donetsk. "A casa parlo rus, moltes de les amistats són russes i mai hem tingut cap problema. El problema el tenim amb el govern rus", ha indicat. En aquesta línia, ha volgut destacar que a Ucraïna "hi ha joves que han hagut d'agafar les armes per defensar les seves famílies" i ha afegit que "també n'hi ha, de russos, que s'ho estan passant malament perquè tenen gent a Ucraïna. Només vull la pau per a tothom"
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: