JUDICIAL

Jutgen el veí de Montbrió del Camp que va piular contra la corona

La defensa en demana l'absolució

per M.B., Reus, Catalunya | 1 de març de 2022 a les 13:55 |
Una imatge de Baiges, a la sortida del judici | @AlbertAbsolucio/ Twitter
El veí de Montbrió del Camp acusat d'injúries a la corona per piular contra Felip VI, Albert Baiges, ha estat jutjat aquest dimarts a l'Audiència Nacional. Un cop aquest s'ha acabat, i a través del seu compte de Twitter, ha assenyalat que "he defensat el dret col.lectiu i individual a la llibertat d'expressió i el rebuig a la monarquia. Ens volen callades i ens trobaran a cada racó, en tot moment, en defensa de la llibertat, el socialisme i el feminisme, als Països Catalans i arreu". A l'exterior, desenes de persones han fet costat al jove. La defensa ha demanat l'absolució i el judici ha quedat vist per sentència

A finals de gener, a Reus, el propi Baiges va exposar el seu cas al costat de l'advocat Carles Perdiguero. Tot plegat es remunta ara fa dos anys, al març de 2020, per un discurs del monarca quan es va decretar l'estat d'alarma per la pandèmia. Després de fer una piulada (que encara es pot veure al perfil del montbrionenc), al cap d'uns dies va rebre una notificació judicial. En declaracions a Reusdigital.cat, el lletrat ha exposat que la fiscalia ha intentat vincular les piulades a una "expressió d'odi", i que la seva intervenció s'ha centrat en "rebatre" aquest argument per assenyalar que tot plegat "és un exercici de llibertat d'expressió" per part de Baiges. 

En l'acte que va servir per presentar la plataforma de suport a Baiges a Reus, al gener, es va explicar que l'escrit de conclusions provisionals de la Fiscalia argumenta que Baiges hauria vulnerat els articles 491.1 i 490.3 del codi penal. Per això, demanava quatre mesos de multa a raó de 6 euros per dia, a més d'inhabilitar-lo del dret de sufragi actiu durant la condemna. 

Des del grup de suport, i a Twitter, s'han fet piulades tot recollint les aportacions de Baiges. "Personalment penso que la monarquia espanyola no hauria d'existir, i molt menys el delicte d'odi cap a aquesta", han apuntat. "Se l'han volgut ventilar ràpid, al final semblava que els únics que volíem estar allà fóssim nantros. Ha estat de vergonya aliena", s'ha recollit en un altre missatge.

També us pot interessar:
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: