1 de 10
POLICIAL

L'activitat delictiva a Cambrils es redueix en un 7,8%

Augmenten, però, els delictes contra la salut pública

Una imatge de la reunió dels cossos policials | Cambrils.cat
per Marc Busquets Obré, 28 de febrer de 2022 a les 16:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest matí de dilluns, l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, David Chatelain, ha presidit la Junta Local de Seguretat, que no es convocava des de maig de 2019. Entre els assistents, des del consistori cambrilenc s'ha volgut destacar la presència del subdelegat del Govern, Joan Sabaté, de la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Marta Cassany, del cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz, i els caps operatius de Mossos, Guardia Civil i Policia Nacional.

En el decurs de la reunió, que ha durat més de dues hores, els diferents cossos han aportat dades concretes de la seva tasca al municipi, "especialment important" en el cas de Policia Local i Mossos, "ja que són els qui vetllen més directament per la seguretat ciutadana", s'ha fet constar en un comunicat. La sotsinspectora Carme Domènech, cap de la comissaria de Mossos a Cambrils, ha presentat una anàlisi detallada de les dades a la nostra població, fent una comparativa del període entre el febrer de 2019 i el gener de 2020 amb el febrer de 2021 fins al gener d'enguany, 2022.

Les dades mostren que les infraccions penals han baixat un 7,8%; el nombre de detinguts ha baixat un 11,1%; els delictes contra el patrimoni ha baixat un 8,1%; els delictes contra les persones han baixat un 6,6%; i l’únic aspecte que ha pujat és el dels delictes contra la salut pública, que ha registrat un "augment considerable" com a resultat de les operacions contra el cultiu de marihuana. Amb tot, l’activitat delictiva en el seu conjunt ha baixat un 7,8%.

Pel que fa als robatoris, que són els actes delictius que "més directament" afecten a la percepció de seguretat, han disminuït en totes les seves variants, excepte en el cas de interior de vehicles que ha augmentat.

Fonts municilals han volgut destacar que "l’eficàcia" de les actuacions de Policia Local i Mossos "ha millorat", ja que tenint en compte els descens d’actes delictius el nombre de detinguts ha augmentat un 12%. En relació a aquest fet, una dada aportada és que del total de detinguts, el 91% són homes i només el 9% dones.

Pel que fa al informe de la Policia Local, s'ha apuntat que han atès durant el 2021 un total de 28.831 trucades de diferent índole, el que equival a unes 80 trucades per dia. En la seva tasca de policia assistencial, són rellevants els 891 serveis de vigilància i protecció a víctimes o els 367 serveis de gestió i mediació en conflictes veïnals.

En l’aspecte de trànsit, no s’ha produït cap accident mortal i que només vuit han revestit gravetat, sobre un total de 76. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: