1 de 10
POLÍTICA

En Comú Podem proposa un Pacte de l'Ebre per reduir el minitransvasament al Camp

El diputat Jordi Jordan presenta una proposta de resolució al Parlament

El diputat Jordi Jordan, en una imatge d'arxiu davant el riu Ebre | ACN
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 28 de febrer de 2022 a les 16:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El diputat d'En Comú Podem al Parlament, Jordi Jordan, ha anunciat el registre d'una proposta de resolució que proposa al Govern "una política hidràulica eficient, basada a reutilitzar i recuperar aqüífers", de manera que es puga reduir progressiva del ministransvasament de l'Ebre al Camp de Tarragona. Jordan suggerix que es face a partir d'un 'Pacte per l'Ebre', com el 'Pacte del Ter del 2017 entre les comarques de Girona i l'àrea metropolitana de Barcelona – amb mesures fins al 2028 perquè el transvasament d'aigua del Ter no supere el 30% del cabal del riu-.

El diputat tortosí defensa "que és el model a seguir" per acabar amb "este greuge històric i mediambiental" de les Terres de l'Ebre.

Per concretar el 'Pacte de l'Ebre', es proposa crear una mesa comissió científica i socioinstitucional per coordinar les polítiques a executar i fer el seguiment d'esta reducció de les captacions del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) els pròxims anys.

El diputat Jordan defensa que estiga liderat per les institucions de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona amb el compromís de reduir progressivament el minitransvasament de forma "conjunta i solidària", com s'està fent amb el Ter.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: