1 de 10
PAGESIA

Coselva i Agrícola de Castellvell del Camp es fusionen

El primer objectiu és la inversió de 4 milions en un molí

El molí utilitzarà un sistema consistent en l'extracció al buit de l'oli d'oliva | ND
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de febrer de 2022 a les 10:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les assemblees de socis de Coselva (la Selva del Camp) i Agrícola de Castellvell del Camp ha aprovat la fusió entre les dues cooperatives. El primer objectiu de la cooperativa resultant de la fusió, que mantindrà el nom de Coselva, és la inversió de 4 milions d'euros en un nou molí d'oli al Mas d'en Víctor, una finca de 50 hectàrees que destina a la recerca.

El molí, amb capacitat per molturar 4 milions de quilos d'olives, utilitzarà un sistema més sostenible i pioner a Catalunya consistent en l'extracció al buit de l'oli d'oliva. Amb aquesta tècnica, l'oli s'extrau totalment en fred de manera que les aromes, els polifenols i els àcids grassos es mantenen intactes i permeten obtenir un producte molt diferenciat. A més, i amb l'objectiu d'evitar la temporalitat de la campanya de l'oli i augmentar la rendibilitat de les instal·lacions, en el nou molí també es preveu fer extraccions de l'oli de la fruita seca per obtenir farines desgreixades destinades a la indústria alimentària.

Les instal·lacions, de 4.000 metres quadrats, han estat dissenyades per l'arquitecta Núria Salvador i tindran un format de "green village" que quedarà totalment integrat en el paisatge. Disposaran de molta llum natural i tindran panells solars propis. A més, la sansa de les olives i l'aigua utilitzada en el procés es reciclaran i es reutilitzaran per a regar els camps dels socis.

El gerent de Coselva, ​Pere Ferré, ha explicat que amb la fusió, "enfortim el sector cooperatiu, la secció de crèdit i les marques de les dues cooperatives que ara s'agrupen. Només uns volums mínims de producció dels socis ens garanteixen seguir sent competitius i prestar serveis amb valor afegit".

Amb la fusió, la cooperativa resultant agrupa 2.300 socis que produeixen uns 3 milions de quilos d'olives (500.000 litres d'oli verge extra) i sumen un volum de dipòsits de 36 milions d'euros a la secció de crèdit. Coselva continuarà treballant amb la marca Antara i incorporarà Castellcoop 1917 en referència a l'any de fundació de la cooperativa de Castellvell del Camp. Cooperatives Agràries.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: