OBRES I MILLORES

Obres de reparació i renovació de la xarxa d’aigua en setze carrers els dos primers mesos de l'any

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de febrer de 2022 a les 10:17 |
Imatge de les obres en un carrer de la ciutat | Reus.cat
Aigües de Reus ha començat el 2022 amb obres de reparació i renovació de les xarxes de sanejament i abastament. Segons la companyia, els dos primers mesos de l’any s’hauran acabat o iniciat intervencions en un total de 16 carrers de la ciutat. Al llarg de 2021 es van fer 36 obres amb un cost total de 1.910.000 euros.

Les obres programades poden consistir tant en la renovació total d’un tram de xarxa, atès el seu envelliment, o una reparació parcial de les canonades després de detectar-hi problemes de degradació, segons s'ha apuntat. Òbviament, el pressupost anual també incorpora una partida per a la intervenció d’urgència en cas d’avaries.

Sense despesa per als veïnsPel que fa a reparacions i renovacions, aquest principi d’any ja s’han finalitzat diverses obres, mentre que n’hi ha d’altres programades però que encara no han estat iniciades. El total dels treballs tindrà un cost estimat, ara mateix, en 1.540.000 euros.

En tots els casos, i com és habitual, els treballs que es duen a terme no representen cap despesa per als veïns dels carrers afectats, sinó que estan finançats íntegrament per l’empresa municipal d’aigües.

Totes aquestes obres estan estan en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que incorpora “la priorització de l’aigua com a element de gestió urbana”. L’inici dels treballs sempre es comunica prèviament als afectats i a les associacions veïnals respectives. Com és habitual en totes les obres que impulsa a la ciutat, Aigües de Reus posa a disposició dels veïns de l’àrea un telèfon durant l’horari laboral (977345843) per a qualsevol consulta durant les obres.

Codis QRParal·lelament, Aigües de Reus ha incorporat per primer cop codis QR com a mitjà d’informació per al veïnat. El codi QR figura en els fulls que es distribueixen, mitjançant bustiatge, en els domicilis dels veïns afectats i també en els cartells que s’enganxen en les tanques perimetrals de les obres. El codi, a través d’una aplicació de mòbil, permet accedir a la web d’Aigües de Reus on hi figura un resum del projecte i informació detallada sobre les obres en curs. Aigües de Reus és, de fet, una de les primeres empreses subministradores d’aigua que posa en marxa aquest sistema d’informació a la ciutadania a Catalunya.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: