1 de 10
SALUT

L’Hospital Sant Joan de Reus incorpora un nou accelerador lineal d’última generació

Substitueix el de l’antic hospital, una vegada ha exhaurit la seva vida útil

Una imatge del nou equip | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de febrer de 2022 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha incorporat un nou accelerador lineal d’última generació, que a partir d’aquest dilluns substitueix el situat a l’antic hospital, que ja ha exhaurit la seva vida útil.

El nou aparell, de la firma VARIAN, "és la plataforma més innovadora que hi ha actualment al mercat", segons s'ha exposat des del centre reusenc. Aquest accelerador lineal permet la realització de qualsevol de les tècniques existents en radioteràpia. Així, per exemple, es poden fer tractaments de radioteràpia guiada per la imatge i arcoteràpia volumètrica modulada, que és la tècnica "més innovadora per saber en cada moment on es troba el tumor i adaptar-ne el tractament a cada sessió, amb el benefici que comporta per al teixit sa que l'envolta", s'ha apuntat en un comunicat.

D’aquesta manera, "s’ofereix una millora important en la qualitat i adequació del tractament a cada pacient i es disminueixen els efectes secundaris", s'ha precisat des de l'hospital reusenc. El nou accelerador lineal, finançat per la Fundació Amancio Ortega, és bessó del que es va instal·lar l’octubre passat a la Unitat de Radioteràpia de les Terres de l’Ebre i, per tant, durant els controls periòdics per manteniment d’un dels aparells, l’altre pot tractar els pacients derivats del primer sense que aquests s’hagin de sotmetre a cap prova complementària.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: