CARNAVAL 2022

El Carnaval de Tarragona més divers celebra el seu retorn amb dos aniversaris

Fa quatre dècades que la represa democràtica va permetre a les comparses desfilar pel centre de la ciutat, mentre que la pandèmia l'ha tingut aturat dos anys

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 26 de febrer de 2022 a les 23:24 |


És un dels carnavals amb més renom de Catalunya i d'arreu de l'Estat i aquest dissabte les disfresses han tornat als carrers de la ciutat de Tarragona. Ho han fet amb dos aniversaris: el dels 2 anys sense aquesta festa, però també el 40è des que es va recuperar gràcies a la represa democràtica, l'any 1982.

Aquest 2022 és, però, un any encara excepcional. Les restriccions per la pandèmia s'han relaxat, sí, però encara caldrà esperar un any més per viure un Carnaval com el d'abans del coronavirus. Primer, per l'absència d'alguns dels actes, però sobretot per la falta de competitivitat entre les comparses.

Alguna d'elles, de fet, ha decidit enguany estalviar i no gastar tant com és habitual en vestits i garlandes. Això ha fet que s'hagi convertit en la Rua d'Artesania més diversa dels últims temps, amb algunes plomes, però també temàtiques visibles: les pel·lícules, els caçafantasmes, els egipcis, la campaneta de Peter Pan, les bruixes, el grup musical Abba, punks...

Aquesta edició no s'ha salvat del context de guerra entre Rússia i Ucraïna. La comparsa més pintoresca, la Murga Matutina, ha dut algun cartell amb el lema No War, No a la guerra, que ha posat el toc de protesta en una festa que milers de tarragonins han volgut veure des de ben a prop, tot omplint les voreres.

A la cita no hi han volgut faltar membres de tres comparses de fora de la ciutat, d'Águilas, Cartageta (Múrcia) i Vinaròs (País Valencià). Aquestes tres han encetat la comitiva quan passava un quart d'hora de les sis de la tarda des del carrer Ramón i Cajal.
 

La Rua de l'Artesania del Carnaval 2022 a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó


FOTOS Rua de l'Artesania del Carnaval de Tarragona 2022


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: