1 de 10
VINS

La DO Montsant promou tres distintius de qualitat i d’origen per als seus vins

Aporten més informació al consumidor i ofereixen la garantia del producte

La DO Montsant presenta distintius per garantit l'origen i la qualitat | Cedida
per Jordi Garcia Arnau, Barcelona | 25 de febrer de 2022 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dins del marc de la celebració del vintè aniversari de la DO Montsant, es va presentar aquest passat dimecres, un nou sistema de diferenciació dels seus distintius de garantia d’origen i qualitat que a partir del mes vinent aportaran més informació sobre els seus vins. La presentació es va fer al restaurant Sergi de Meià de Barcelona i va comptar amb una nodrida representació de periodistes que han gaudit d'un atractiu vídeo de promoció de la DO.
 
En el seu parlament, la presidenta de la DO Montsant Pilar Just, va manifestar que la voluntat de la marca és fer una “clara aposta per la transparència i el rigor”. Es busca millorar la traçabilitat del vi mitjançant els controls a la vinya i als cellers. La DO Montsant presenta nombroses singularitats tot i que només té 1.900 hectàrees de cultiu i elabora prop de 6 milions d'ampolles.
 
El nou sistema és una iniciativa pionera a tot l'Estat i consisteix en una divisió de l'actual distintiu en tres nous segells que diferenciaran tres categories de vins sota les denominacions de Viticultor-Elaborador; Elaborador-Embotellador; i Comercialitzadora. Aquesta distinció s’aplicarà sobre les partides de vi prèviament qualificades i amb etiqueta de vi aprovada pel Consell Regulador de la DO Montsant i serà obligatòria a partir del 2024. Just aposta per implementar aquest sistema, en el futur, a totes les DO catalanes.
 
Aquest nou sistema de diferenciació neix amb la voluntat d’incrementar el valor dels productes. És un projecte de l’actual junta del Consell Regulador en el qual s’està treballant des de fa més de dos anys. Els distintius pretenen posar l’accent en la importància de la vinya i el control del procés d’elaboració del vi pel celler. Els vins hauran de procedir de raïm de finques pròpies o habituals del celler
 
El distintiu Elaborador–Embotellador definirà aquelles marques on la procedència del raïm o del mateix vi sigui de més d’un celler de la DO Montsant. Els cellers que podran incorporar aquest distintiu a les seves referències hauran d’estar inscrits al registre d’elaboració i tenir activitat durant la campanya en qüestió.
 
Finalment, el distintiu de Comercialitzadora s’emmarcaran aquells vins embotellats per a un tercer, és a dir, per a empreses comercialitzadores que hauran d’estar inscrites prèviament a la DO. Són els coneguts com a vins d’encàrrec.
 
Una altra novetat que incorporaran les ampolles de vi de la DO Montsant és l'estampació hologràfica, una eina de seguretat que protegeix el producte i la marca. Gràcies a una sèrie d’elements de seguretat claus en serà molt difícil la falsificació.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: