«La coca d'ou és la més nostrada per Dijous gras»

Un acte del Gremi de Forners de Reus i del Baix Camp promou les coques d’ou i de llardons

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de febrer de 2022 a les 16:28 |
Imatge dels representants del Gremi de forners i els guanyadors del sorteig | Tània Sala
La Llotja de Reus va acollir, aquest dimecres, un acte organitzat pel Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, per donar a conèixer la relació de les coques d’ou i de llardons amb Reus, tot coincidint amb la vigília de Dijous gras. En l’acte, a més, es van lliurar els premis, un total de 30 blaiets, als guanyadors del sorteig per Instagram organitzat pel gremi.

El popular forner, Xavier Pàmies del Forn Sistaré, va ser l'encarregat d'explicar aspectes sobre les dues coques. Pàmies va apuntar que la coca d’ou "és la més nostrada a Reus per Dijous gras", i va destacar el fet que no hi hagi dues coques d’ou artesanes que siguin iguals, ja que cada forner té les seves preferències en triar alguns productes. Això, per al forner reusenc, "és una de les grans virtuts dels productes artesans".

Pàmies també va detallar mètodes i tradicions artesanals en l’elaboració de la coca d’ou i de llardons, i va reivindicar els productes de proximitat com el blat i la farina. "Reus és la capital agroalimentària del territori" va manifestar cofoi, després d'exposar alguns exemples de la importància de la nostra ciutat en l'àmbit de la forneria artesanal.

L’acte va acabar amb una degustació de coca, pa i xocolata i vi dolç per a totes les persones assistents.    
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: