1 de 10
OCUPACIÓ

Nou pla d’ocupació municipal a Vandellòs i l’Hospitalet

Obert el període per inscriure's a l’Acció d’Ocupació i Professionalització de 2022 | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de febrer de 2022 a les 15:18 |
Aquest article es va publicar originalment el 24 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb la voluntat de continuar alleugerint la situació de desocupació que pateix una part de la població del municipi, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert el pla d’ocupació municipal de 2022, al qual destinarà gairebé 575.000 euros. Aquest pla s’anomena des de l’any passat Acció d’Ocupació i Professionalitat perquè incorpora algunes modificacions per facilitar la formació i l’ocupabilitat de les persones que hi opten.

La principal novetat es troba en el fet que els contractes laborals estaran vinculats a accions formatives, que els veïns i veïnes en situació d’atur contractats hauran de fer paral·lelament a l’activitat laboral. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol millorar la seva capacitació i contribuir a la seva inserció laboral, segons ha recordat l’alcalde i regidor de Recursos Humans, Alfons Garcia.

En el marc d'aquesta nova estratègia, a més, es preveu novament donar un assessorament individualitzat a tothom qui opti al pla, mitjançant el Servei d’Orientació Laboral d’IDETSA, per definir les accions més adients en cada cas per millorar el seu posicionament dins del mercat de treball.

Les persones aspirants, per poder ser admeses, hauran de reunir uns requisits: estar en situació legal d'atur, estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), conèixer les dues llengües oficials (català i castellà), tenir 18 anys com a mínim i ser residents al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (en aquesta ocasió, amb una data d'empadronament prèvia a l’1 de gener de 2019). També hauran d’estar inscrites a la Borsa de Treball d’Idetsa, l’empresa municipal de Promoció Econòmica.

Les persones admeses treballaran a jornada completa, per períodes de tres a sis mesos, en funció dels tipus de serveis que prestaran, per reforçar actuacions a zones públiques, manteniment de mobiliari urbà, neteja d’espais públics, neteja d’espais naturals i suport administratiu. Els veïns i veïnes del municipi interessades a participar en la primera convocatòria de l’Acció d’Ocupació i Professionalitat 2022, en què l’Ajuntament preveu contractar una quarantena de persones, poden presentar les seves sol·licituds des d’avui 24 de febrer i fins al 18 de març inclòs, per internet, a través de la Seu electrònica del consistori. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: