1 de 10
DISTINCIONS

Proposen distingir Joaquim Mallafrè com a fill il·lustre de Reus

L'Ajuntament ha iniciat el procediment per concedir el títol

Joaquim Mallafrè, en una imatge d'arxiu, al Centre d'amics de Reus | Jaume Garcia
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de febrer de 2022 a les 16:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A proposta de la Junta de Portaveus del passat 16 de febrer, i d’acord amb el Reglament Municipal d’Honors i Distincions, l’Ajuntament de Reus ha iniciat el procediment per concedir el títol de Fill Il·lustre de Reus a Joaquim Mallafrè Gavaldà. En aquests moments la proposta es troba sotmesa a informació pública.
 
Reconegut especialment per la seva traducció al català de l’Ulisses de James Joyce de la qual s’acaba de celebrar el quarantè aniversari, el reusenc Joaquim Mallafrè (1941) ha desenvolupat una extensa i profitosa carrera també com a  professor, escriptor, traductor i lingüista i és membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) des de 1991. Per la seva contribució a la llengua (l’assaig Llengua de polis, llengua de tribu, n’és un dels exponents), ha estat mereixedor de grans honors públics com la Creu de Sant Jordi atorgada el 1988 i la Medalla de la Ciutat el 2007.
 
Estretament vinculat al Centre de Lectura de Reus, Mallafrè n’és soci d’honor des de l’any 2012.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: