BENESTAR SOCIAL

L'Ajuntament de Tarragona obre un pis per reintegrar en la societat a sensesostre

Els usuaris hi podran estar un màxim d'un any i rebran l'assistència de tècnics dels serveis socials

per Nació Tarragona, Tarragona | 23 de febrer de 2022 a les 18:47 |
Imatge de la cuina del pis de transició per a persones sense sostre | Eloi Tost/ACN
L'Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa el primer pis de transició per a persones sense llar. L'immoble, situat a la Part Baixa de la ciutat, té capacitat per a sis persones, que s'hi podran estar un màxim d'un any. Durant aquest temps rebran l'assistència de tècnics dels serveis socials municipals, que els acompanyaran mitjançant un pla de treball per aconseguir que es reintegrin en la societat i puguin ser autosuficients econòmicament.

Un cop s'hagi assolit l'objectiu, l'empresa municipal d'habitatge Smhausa els ajudarà a trobar un pis que puguin pagar ells mateixos. La rehabilitació d'aquest primer pis ha tingut un cost de 47.355 euros que ha assumit Smhausa amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Generalitat.

El pis té quatre habitacions, dos lavabos, una cuina-menjador i una sala d'estar. Serà només per a homes, però el consistori treballa per ampliar el número d'immobles de transició per a persones sense sostre i que n'hi pugui haver algun dedicat exclusivament a dones. La consellera de Serveis Socials de Tarragona, Inés Solé, ha apuntat que "no es tracta de donar només un sostre, sinó que s'acompanya d'un pla de treball i unes estratègies de reinserció de la persona" per tal que guanyin en dignitat. "Es fa un seguiment perquè puguin obtenir la plena autonomia, la incorporació al mercat laboral i, en una última fase, aconseguir un pis que puguin mantenir", ha exposat.

Aquest pla de treball el faran tècnics de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMMST) i de la Creu Roja. Inclourà aspectes com formació, recerca activa de feina, salut de l'usuari, acompanyament psicoemocional i acompanyament a buscar un recurs habitacional, un cop hagi completat favorablement el procés. "No es tracta només de donar un sostre", ha emfatitzat Solé. Els tècnics municipals també tindran la funció de seleccionar els usuaris. Els requisits per entrar al programa són tenir DNI o NIE, portar un any vivint a la ciutat, estar en una situació de crisi personal, laboral, econòmica i residencial, ser major de 18 anys i tenir un mínim d'ingressos o en projecció de ser susceptible de rebre una prestació en concepte de renda bàsica garantida.

Al pis a dia d'avui hi viuen dues persones, però les properes setmanes s'ompliran les quatre places restants. Smahusa ha cedit l'immoble a l'IMMST perquè el gestioni. "Smahusa s'encarrega del continent i serveis socials, del contingut, en la gestió dels usuaris", ha exemplificat la consellera d'Habitatge, Eva Miguel.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: