1 de 10
POLÍTICA

Tarragona rep 3 milions dels fons «Next Generation» per a urbanització i transport

El consistori espera resultar premiat en altres convocatòries

Un autobus d'hidrogen, a Tarragona | Eloi Tost/ACN
per Nació Tarragona, Tarragona | 23 de febrer de 2022 a les 18:03 |
Aquest article es va publicar originalment el 23 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona rep 3 milions d'euros del Programa d'Ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà en el marc del pla de recuperació, transformació i resiliència impulsat pel Ministeri espanyol de Transport i Mobilitat, i finançat pel Fons Next Generation de la Unió Europea.

Aquesta xifra s'atorga a la globalitat dels sis projectes presentats pel consistori. Aquests són la reforma integral del carrer de Canyelles, el projecte d'urbanització del carrer de López Peláez i de Josepa Massanes, l'ampliació de l'aparcament dissuassori del passeig de Torroja i també del Cementiri, la incorporació de tres nous autobusos d'hidrogen a la flota d'autobusos municipals i, per últim, la digitalització dels autobusos municipals a partir d'un programa de gestió de la flota mitjançant la sensorització.

Tal com ha expressat el conseller de Territori, Sostenibilitat i Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, "aquests 3 milions d'euros ens permeten seguir avançant en la millora de la mobilitat de la ciutat, dotant d'importants aparcaments els accessos estratègics de la ciutat i tirar endavant projectes que l'Ajuntament de Tarragona ja tenia endegats com ara la reforma integral del carrer Canyelles i la urbanizació dels carrers López Peláez i Josepa Massanes".  

Puig també ha volgut destacar "l'impuls que aquesta injecció econòmica suposarà en l'aposta que des de l'Ajuntament estem duent a terme per les noves formes d'energia i mobilitat més sostenible".

Per la seva banda, el conseller de Serveis Centrals, Jordi Fortuny, ha explicat que "aquest és un primer paquet de projectes als quals ens hem presentat. Ara estem a l'expectativa d'altres i de properes convocatòries a les quals ja estem preparats per presentar-nos". Fortuny ha afegit que "Aquestes quantitats s'han de complementar amb recursos de l'Ajuntament ja previstos i que impliquen aprovació per part del ple municipal".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: