1 de 10
SECTOR QUÍMIC

BASF i Neveon col·laboren en el reciclatge de matalassos

Èxit en les primeres proves de reciclatge químic de matalassos

BASF i Neveon col·laboren en el reciclatge de matalassos | Cedida
per Reusdigital.cat, Tarragona | 23 de febrer de 2022 a les 11:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BASF i l'empresa especialista en escumes Neveon col·laboren per treballar en el reciclatge de matalassos. L'objectiu és establir un cicle tancat de producte per als matalassos. En l'actualitat, els matalassos rebutjats es reciclen principalment amb mètodes tèrmics o es dipositen en abocadors. BASF i Neveon volen canviar aquesta situació i retornar les escumes dels matalassos al cicle de vida del producte. Aquest mateix any, les dues empreses tenen previst obtenir les primeres quantitats pilot d'escumes de matalàs reciclades a partir de matalassos usats rebutjats que han estat recuperats. El següent pas serà aplicar el reciclatge a gran escala en els pròxims anys.
 
BASF està desenvolupant un procés de reciclatge químic en fase líquida de matalassos usats fets de poliuretà flexible. Les primeres proves a petita escala han estat molt prometedores. Els polioles originals poden recuperar-se de les escumes de matalassos usats i utilitzar-se de nou per a produir blocs d'escuma flexible d'alta qualitat. La qualitat d'aquests blocs d'escuma flexible fabricats amb poliuretà reciclat és equivalent a la dels fabricats amb materials convencionals procedents de fonts de matèries primeres fòssils. D'aquesta manera, es poden fabricar nous matalassos amb alta qualitat de poliuretà alternatiu.
 
“Per al reciclatge de matalassos, la cooperació entre totes les etapes de la cadena de valor és fonamental. Juntament amb Neveon , volem crear una xarxa de socis i tancar el cicle pas a pas”, explica Sven Crone, responsable del Negoci europeu de isocianats i precursors de BASF. Per la seva banda, el director general de Neveon  Oliver Bruns, afegeix: “El futur és l'economia circular. Nosaltres, com a indústria, hem d'impulsar la transformació cap a un sistema circular en el qual els productes, al final del seu cicle de vida, no siguin residus, sinó matèria primera valuosa i matèria primera per a nous productes. Per tant, em complau fer una important contribució en aquest sentit, juntament amb BASF i altres socis”.
 

Berlín posa en marxa un projecte pilot de recollida de matalassos


 
Un dels pilars d'un cicle tancat, que comença amb el producte i el disseny ecològic dels matalassos, és la recollida i devolució sistemàtica dels matalassos vells. Per a facilitar aquesta tasca, Neveon ha dut a terme  a Berlín el programa pilot de recollida de matalassos Remattress.

En els següents mesos s'estendrà successivament a altres estats de la República Federal. En la plataforma de gestió en línia www.remattress.de, els ciutadans de Berlín poden programar de manera immediata, ràpida i còmoda amb tan sols un clic la recollida dels seus matalassos vells. Una vegada acordada la data, els matalassos són recollits, desmuntats per professionals i llocs a disposició per al seu reprocessament. Això suposa una important contribució a l'economia circular, ja que els materials reciclats poden utilitzar-se per a fabricar nous productes d'escuma.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: