GREMIS

El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp explica la història de les coques de llardons i d'ou

Dimecres a la Llotja, a les 6 de la tarda

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de febrer de 2022 a les 18:10 |
Una imatge de l'interior de la Llotja de Reus | Cedida
Aquest proper dimecres a les 6 de la tarda, la Llotja de Reus acollirà un acte del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp per explicar la història i orígens de la coca de llardons i la coca d’ou. Representants de l'entitat detallaran mètodes i tradicions artesanals a l'hora d'elaborar aquest producte tan arrelat al calendari festiu. Seguidament, es farà l’entrega de premis del darrer sorteig que es va organitzar des del gremi, un total de 30 blaiets que es repartiran entre les sis persones guanyadores. L’acte acabarà amb una degustació de pa i xocolata per a totes les persones que hi desitgin assistir. L’entrada a la sessió és lliure.

Amb trobades com aquesta, el gremi "busca apropar a totes les persones els mètodes, tradicions i maneres de fer d'aquest trepidant i romàntic ofici i els productes que s'utilitzen per a la seva elaboració", segons s'ha explicat aquest dimarts. Al mateix temps, "també es vol fer valdre un ofici que malauradament està desapareixent poc a poc en racons del nostre territori i que és una tasca imprescindible fer que la tradició persisteixi".

Degustació de pa amb salsa de calçotsDes del Gremi de Forners també s’està preparant un sorteig a través de les xarxes socials on les persones guanyadores rebran barres de pa de grans dimensions, un producte que esdevé ideal per compartir ara que ens trobem en època de calçotades.

S’aprofitarà aquesta campanya per realitzar a la Llotja una degustació de pa amb salsa de calçot i on es comptarà amb la presència d'algun forner i de persones del món de la pagesia i de la restauració per explicar des de tots els punts de vista la relació del dia a dia de l’ofici amb el calendari festiu. La data està per determinar però està previst que es porti a terme durant el mes de març. El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: