URBANISME

La Comissió territorial d’urbanisme del Camp autoritza el Pla de l'antiga Hispània

Contempla pisos de protecció oficial i un aparcament soterrat

L'espai de l'antiga Hispània | Google Maps
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de febrer de 2022 a les 14:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha donat conformitat al pla per desenvolupar un nou sector residencial a l'antiga Hispània de Reus, que inclou 56 habitatges amb protecció oficial, segons s'ha precisat aquest dimarts des de Territori. El projecte preveu una inversió de 15,9 milions d'euros, el 95% de la qual es farà amb fons públics. 

El sector es troba al centre urbà, entre el raval Sant Pere, el carrer de Josep Maria Arnavat i Vilaró, la riera d’Aragó i el carrer de l'Àngel de la Guarda. Té una superfície total de 4.871m2 i, actualment és una zona blava d'estacionament. El pla, un dels projectes més destacats del govern municipal en l'actual mandat, és promogut per Reus Mobilitat i Serveis.

Aparcament i equipamentsGairebé tot el subsòl de l’àmbit es destinarà a un aparcament soterrat de tres plantes amb accés des de la riera d’Aragó. Els nous habitatges, al seu torn, se situaran en dues zones. L’edificació principal tindrà forma de V, amb les plantes baixes reservades a usos comercials, aparcament al soterrani i quatre plantes d’alçada amb uns 56 pisos amb protecció oficial. De fet, el 94% del sostre residencial de tot el sector serà protegit.

A més d’aquesta edificació, en la finca amb façana amb el raval de Sant Pere, es qualifiquen tres plantes per a habitatge, amb tres pisos en total, i la planta baixa i la primera es deixen lliures per al pas de vianants. Finalment, es reserven uns 1.000 m2 de sòl per a equipaments, a la planta baixa de l’interior de l’illa destinada a habitatge.

La regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, ha apuntat que "amb l'aprovació del pla de millora urbana per part de la Comissió d’Urbanisme de Tarragona s'acaba la tramitació urbanística del projecte, i ara toca fer la transformació urbana a partir de les tres idees principals que hem definit: l’aposta clara pels usos cívics, la permeabilitat de la trama urbana, la dotació de noves places d'aparcament, i promoció d'habitatges amb protecció pública”.

Al seu torn, la regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, ha dit que "la transformació urbana de l'antiga Hispània és un dels projectes més destacats de la política del govern de Reus per a la promoció d'habitatge social a la ciutat". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: