GASTRONOMIA

L'Agenda gastronòmica de Salou, «valor afegit» per captar turisme

La localitat del Tarragonès presenta els esdeveniments previstos enguany per difondre la seva cuina

per M.A., Reus, Catalunya | 27 de febrer de 2022 a les 16:30 |
Les jornades gastronòmiques de Salou fan valer el producte local | ND
L'Ajuntament de Salou, junt amb l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEH) Salou, ha donat a conèixer les propostes de l'Agenda Gastronòmica d'aquest nou any 2022. L'alcalde, Pere Granados, acompanyat del regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; i el president de l'AEH de Salou, Pep Moreno; ha presentat el calendari.

La represa del calendari gastronòmic "aportarà un valor afegit a l’activitat turística de la destinació", segons s'ha destacat des del consistori. L’objectiu final "és la desestacionalització de la temporada, és a dir, que Salou es converteixi en una plaça forta, a nivell de turisme gastronòmic, durant tot l’any; així com la sostenibilitat, en termes generals; i la sostenibilitat, també, econòmica i laboral, en particular, amb la finalitat que el sector de la restauració pugui tenir activitat tot l’any", tal com han subratllat fonts municipals. 

El calendari



- Tasta Salou
Aquestes jornades ja són en marxa, des del passat 3 de febrer, coincidint amb la festa major d'Hivern, i se celebren cada dijous, al vespre, a partir de les 7, als 14 restaurants participants. Per només 5 euros, es poden degustar les creacions dels xefs, que varien cada setmana, i que van maridades amb vins i caves de Raventós Codorniu. Es poden consultar a les xarxes socials de Tasta Salou i de Salou Food Experience. Cal dir que de cara a l'abril, s'actualitzarà la iniciativa, incorporant nous restaurants.

- Salou Food Experience a Barcelona
Salou viatjarà fins a Barcelona per donar a conèixer la gastronomia local salouenca a tot l'àmbit català, el proper 28 de març, a l'Antiga Fàbrica Damm. Recordar que l'any 2020, ja es va presentar a Madrid, i, enguany, el format serà similar, que combinarà gastronomia amb alguna actuació.

- Premis gastronòmics Josep Lladonosa
Salou acollirà la semifinal del concurs de joves cuiners de les demarcacions de Tarragona i Lleida, el 7 d'abril, al Teatre Auditori de Salou (TAS), amb reconegudes figures de la gastronomia catalana que formen part del jurat, com Josep Lladonosa; els Germans Torres; i el xef salouenc Pep Moreno, entre altres. Aquests premis es van presentar la setmana passada, a Barcelona.

- Jornades gastronòmiques de l'arròs
Aquesta tercera edició consolida el protagonisme d'un dels productes estrella del territori com és l'arròs del Delta. Se celebrarà abans de Setmana Santa, del 25 de març al 10 d’abril, als establiments de restauració de Salou.

- Jornades gastronòmiques de la gamba
Aquesta nova iniciativa és dedicada a aquest crustaci i tindrà lloc, després de Setmana Santa, segons la veda, als restaurants del municipi.

- Sabor Salou
Es tracta d'una de les iniciatives gastronòmiques més consolidades al municipi, amb 10 anys de recorregut, i que, enguany, es durà a terme el cap de setmana del 6 al 8 de maig, al passeig de Jaume I, com ja és tradició. Es complementarà amb un contingut paral·lel més encaminat al professional de la cuina, i amb animació i accions populars.

- Gastrotour, especial cuines del món
Aquesta nova edició és dedicada a la cuina més cosmopolita i internacional, un dels grans avantatges de Salou, la diversitat gastronòmica, i es durà a terme al juny, en diferents punts del municipi.

- Salou Mediterranean Wine Week
Aquesta acció és completament nova, i se celebrarà al juny. Constarà de diferents degustacions, en diversos punts de la ciutat. El fil argumental és convertir el vi en protagonista, a través del llegat històric local, amb la figura del Rei Jaume I, i Salou com a porta d'entrada al nostre entorn, que acull la major concentració europea de DO.

- Gastro Wine & Music
Després d'una exitosa primera edició, l'any 2019, aquesta iniciativa torna a la Torre Vella de Salou, durant un vespre, al mes de setembre, per tornar a gaudir d'aquest maridatge de delícies gastronòmiques, vi i música, a través d'exposicions i showcooking dels millors restauradors de Salou.

- Jornades gastronòmiques del bolet
Al mes d'octubre, els restaurants de Salou oferiran elaboracions que uniran els sabors de muntanya i de mar.

- Jornades gastronòmiques del calamar
Del mar a la taula: al mes de novembre, tornarà aquesta iniciativa, amb el producte estrella de Salou, el calamar, coincidint amb la Festa del Calamar i el tradicional concurs de pesca.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: