1 de 10
SOCIETAT

Mont-roig del Camp vol «feminitzar» el nom de places i carrers

A través d'un procés participatiu, ja que tan sols el 6% de les vies del municipi duen el nom d'una dona

Una imatge panoràmica de Mont-roig del Camp | Ajuntament de Mont-roig del Camp
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 de febrer de 2022 a les 08:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 26 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Mont-roig del Camp iniciarà a principis de març un procés participatiu que té com a objectiu final feminitzar el nomenclàtor municipal (els noms dels carrers, ja que només un 6% tenen actualment nom de dona). La finalitat de la campanya #DonaNom "és reivindicar i visibilitzar la memòria de les dones del municipi, de l’entorn més proper i de la resta del món amb la inclusió dels seus noms al nomenclàtor municipal", segons fonts municipals.

El procés participatiu #DonaNom s’iniciarà amb la constitució d’una Comissió de Seguiment del procés participatiu que n'aprovarà la normativa, vetllarà pel seu compliment i avaluarà i aprovarà les propostes. Aquesta comissió està integrada per membres del Centre d’Estudis Mont-rogencs, l’Associació Cultural Arxiu i Memòria, representants de la ciutadania, les regidores de Participació Ciutadana i Igualtat i les tècniques dels departaments, i un representant de cada grup polític amb representació al ple municipal, amb l’excepció de Cs que va decidir no participar.

La regidora de Participació Ciutadana, Francis Ortiz, va convocar la primera reunió de la Comissió de Seguiment el passat 18 de febrer on els seus integrants van poder debatre el format i la normativa del procés.

El procés es realitzarà a través de l’aplicació mòbil eAgora, que es podrà descarregar gratuïtament i que constarà de les següents fases. Del 5 de març al 5 d’abril tindrà lloc la recollida de propostes per part de la ciutadania i les entitats locals inscrites al registre municipal A través de l’app eAgora es podran proposar noms de carrer femenins amb una breu descripció dels motius pels quals es fa la proposta. També es podran fer propostes de forma presencial a través de les OMAC’s i a determinats actes que es realitzin al municipi i que s’anunciaran amb antelació. Posteriorment, del 6 al 17 d’abril totes les propostes de nom presentades seran avaluades i validades per part de la Comissió de Seguiment.

Un cop finalitzat el procés de validació de les propostes presentades, s’obrirà el període de votació que es farà del 21 d’abril i el 22 de maig. La informació sobre les propostes validades es publicarà a la web municipal, però la votació es realitzarà a través de l’app eAgora. En aquesta fase de votació, podran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. La votació es podrà realitzar en línia a través de l’app eAgora i, presencialment, a través de les OMACs.

El dia 30 de maig està previst que es presentin els resultats del projecte #DonaNom. Finalment, els noms escollits s’aniran posant als carrers progressivament. 
 

Cartell informatiu de la campanya Foto: Cedida 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: