1 de 10
GESTIÓ CULTURAL

El Departament de Cultura de la Generalitat s'adhereix a la Taula Lluís Domènech i Montaner

De la qual forma part l'Ajuntament de Reus

Caelles, a la taula | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 de febrer de 2022 a les 13:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya s'ha adherit a la Taula Lluís Domènech i Montaner Montaner, que té com a missió la difusió i divulgació de la vida i obra de l’arquitecte català. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, va participar aquest passat dissabte a la presentació del conveni d’adhesió a la Taula en un acte que va tenir lloc a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar i en què van prendre part l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell; la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech; la regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles; el gerent de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Matilla; el president del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM), Carles Sàiz, i el president de la Fundació Privada Lluís Domènech i Montaner, Lluís Domènech, entre altres personalitats.

La consellera Garriga va destacar que la Taula ha de permetre "extreure el màxim potencial d'aquesta figura cabdal de la nostra arquitectura" i, alhora, ha de contribuir a "difondre la tasca d'un referent indiscutible al nostre país i més enlla de les nostres fronteres". La Taula Lluís Domènech i Montaner és una iniciativa del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) i en formen part l'Ajuntament de Reus, l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Canet de Mar i la Fundació Privada Lluís Domènech i Montaner. Té com a objectiu principal difondre al públic en general el llegat de qui va ser un dels principals protagonistes del Modernisme català, així com promoure el turisme local per afavorir el coneixement de la seva obra, presents a diferents indrets de Catalunya, i que inclou edificis tan destacats com el Palau de la Música Catalana i l’Hospital de Sant Pau, que són Patrimoni de la Humanitat.

La taula porta a terme, de manera mancomunada, tota mena d’activitats i projectes per posar de relleu la figura i obra de l’arquitecte, com ara conferències, rutes, congressos, exposicions, edicions i publicacions, o activitats formatives a escoles i instituts, entre d’altres. L’ens també porta a terme assessorament patrimonial sobre els edificis domenequians per tal de garantir la seva preservació o restauració.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: