1 de 10
POLICIAL

Troben quatre quilos d'explosius en mal estat a Roda de Berà

Podria pertànyer a les obres de l'AVE

El cordó explosiu trobat a Roda de Berà | Guàrdia Civil
per Nació Tarragona, Tarragona | 21 de febrer de 2022 a les 11:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Agents de la Guàrdia Civil del Vendrell van confirmar la troballa d'un rodet de cordó explosiu en una zona de difícil accés del terme municipal de Roda de Berà. Tècnics especialitzats en desactivació d'explosius (TEDAX), del GEDEX de la Comandància de Tarragonam van comprovar que es tractava de 40 metres de cordó detonant de 100 grams/metre. Després de rastrejar la zona es va localitzar un tros de 10 centímetres del mateix tipus de cordó detonant i altres de 15 centímetres de 12 grams/metre.

El material explosiu es trobava en molt mal estat de conservació, per la qual cosa els tècnics, aplicant criteris de seguretat, van traslladar el material fins a un planter proper, on van procedir a la seva destrucció de manera controlada. El mal estat de conservació dels explosius afecta la seva estabilitat química i els fa més inestables i, per tant, més perillosos.

El cordó detonant és un explosiu habitualment utilitzat a la indústria civil per a labors de mineria i/o voladura. Atès que a la zona de la troballa es van executar obres de construcció dels túnels de l'AVE Madrid-Barcelona, ​​no es pot descartar que els operaris encarregats de l'obra deixessin oblidat al seu dia aquest material.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: