1 de 10
POLÍTICA

El PP vol per a Tarragona el model de Màlaga

El seu alcalde va visitar la ciutat aquest dissabte en unes jornades del partit

L'acte es va celebrar a l'Hotel H10 Imperial Tàrraco | Partit Popular.
per Nació Tarragona, Tarragona | 21 de febrer de 2022 a les 09:52 |
Aquest article es va publicar originalment el 21 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El portaveu del grup municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha valorat les conclusions de la primera jornada del cicle Tarragona capital, que la formació política va engegar aquest dissabte i que va aplegar a gairebé un centenar d’assistents de la societat civil tarragonina: "La jornada va posar de manifest -afirma el conseller Martín- importants paral·lelismes entre la situació en la que es troba Tarragona i la situació de que partia la ciutat de Màlaga ara fa més de 20 anys".

Francisco de la Torre, alcalde de la localitat andalusa, "es va proposar aprofitar el potencial d’una ciutat de turisme de sol i platja afegint-li elements que provenen d’una estratègia municipal, aconseguint una ciutat completa des de múltiples vessants: l’urbanisme, la mobilitat, la cooperació públic-privada, la implicació de la societat civil, el diàleg entre la ciutat i el mar. Un pilar d’aquesta transformació ha estat una aposta molt ambiciosa per la cultura -ha passat de 4 a 37 museus, festival de cinema, teatres-, així com la rebel·lió contra el model centralista de la comunitat autònoma, que es pot traslladar al cas de Barcelona-Tarragona”. 

I ha afegit: “Recordem que en només dues dècades Màlaga, una ciutat que no competia turísticament com ho fan Torremolinos, Fuengirola o Marbella, ha augmentat un 500% les seves places hoteleres, fins arribar a 15.000, aconseguint la fita més meritòria de desestacionalitzar les pernoctacions. Actualment frega el 80% d’ocupació turística mitja durant tot l’any, un somni indiscutible per a una ciutat costanera, amb bon clima i un llegat patrimonial com el de Tarragona”.

El portaveu popular va coincidir en que el seu model per Tarragona és el model de Màlaga. En paraules de l’alcalde De la Torre és “una ciutat atractiva pels seus veïns, fet que repercuteix en el turisme, en l’atracció de població i d’inversions” i d’una ciutat en la que "la cultura satisfà les necessitats del ciutadà i genera riques i llocs de treball”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: