1 de 10
ENSENYAMENT

El col·legi Pare Manyanet inaugura el seu propi batxillerat

Estarà disponible a partir del curs 2022/ 2023 i constarà de tres modalitats: cientificotecnològica, humanística i social

Inauguració del estudis de batxillerat al col·legi Pare Manyanet | Joel Medina
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 20 de febrer de 2022 a les 17:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sota el lema El BAT del Manyanet, el teu BAT, el col·legi Pare Manyanet de Reus ha encetat aquest diumenge una iniciativa que feia molt de temps que es gestava: tenir un batxillerat al centre. El coordinador pedagògic i d’aquests nous estudis, Joan Sànchez, ha confessat que és una proposta en què s’ha treballat des de fa anys: "Quan vam començar la tercera línia de P3 ja vam dir de fer el batxillerat quan s’arribés a 4t d’ESO, i ara només falta veure la quantitat d’inscripcions que tenim i com ens organitzem". L’equip docent en conjunt s’ha mostrat molt il·lusionat de poder continuar amb l’alumnat durant l’etapa postobligatòria: “No volíem deixar la feina a la meitat”.

El projecte s’iniciarà el pròxim curs 2022/ 2023 i s’oferiran tres modalitats: cientificotecnològica, humanística i social. Segons les enquestes dutes a terme pel col·legi, les famílies es mostren molt satisfetes amb la idea. Es calcula que un 80% d’alumnes estarien disposats a continuar els seus estudis al centre i inaugurar el batxillerat. El director general, Ignasi Acedo, ha expressat que aquest percentatge és prou alt "tot i el hàndicap que suposa passar d’una educació concertada obligatòria a una de postobligatòria i totalment privada".

Els espais amb què comptarà aquesta nova proposta educativa són diàfans i amplis. Sànchez ha explicat que el principal fi d’aquesta distribució és "tenir molta versatilitat per poder fer activitats diverses i amb una disposició diferent". Colors suaus, passadissos espaiosos, parets transparents, projectors a les aules i lluminositat, aquestes són algunes de les característiques de les noves instal·lacions que, des del curs vinent, podran gaudir els alumnes del col·legi Pare Manyanet.

El nou batxillerat comptarà amb un equip d’orientació format pels tutors i pel Gabinet Psicopedagògic del centre, que està format per tres persones: una logopeda, una psicopedagoga i una psicòloga, que es reparteixen les diferents etapes. A més de l’acompanyament emocional, s’encarreguen de l’orientació acadèmica, amb el propòsit d’ajudar als alumnes a escollir el camí que més s’adeqüi a les seves preferències. La inauguració, introduïda per la tradicional eucaristia de cada diumenge, ha reunit a molts veïns, estudiants i famílies, que han pogut assistir al tall de les cintes inaugurals, previ a la visita a les noves instal·lacions.

L’acte també ha comptat amb representació d’alguns regidors del govern de Reus, de personalitats dels Serveis Territorials d’Ensenyament i de la Cúria de la Congregació dels Fills de la Sagrada Família.

El batlle, Carles Pellicer, ha posat de manifest el que suposa l'inici d'aquests nous estudis "perquè els nens i nenes tindran més oportunitats en aquest món canviant". Pellicer també ha recordat quan, anys enrere, ja es parlava "de la necessitat d’avançar i fer que aquesta escola tingués un batxillerat". Al seu torn, Ignasi Acedo ha volgut desitjar "l’èxit personal i educatiu a tots els alumnes que iniciïn aquesta nova etapa". La presentació ha conclòs amb el concert de la Banda Pare Manyanet i amb un aperitiu que els visitants han pogut gaudir a la sortida.

A expenses del nou decret de batxillerat, i del canvi de currículum que ha d’aprovar el Departament d’Educació per al curs vinent, l’equip del col·legi Pare Manyanet ja ha estat treballant en l’organització de les assignatures: “Estem pendents d’aquesta nova reforma per fer els retocs que calgui”. Amb tot, professors i alumnes ja compten les hores perquè arrenqui el nou BAT del Manyanet.
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: