1 de 10
POLÍTICA

El ple aprova mesures fiscals per a l’oci nocturn afectat per la pandèmia

Contemplen l'exempció del pagament del preu públic pel servei de recollida de residus comercials i industrials a les empreses del sector

Una imatge del ple d'aquest divendres | Reus.cat
per Adrià de las Heras, Reus, Catalunya | 18 de febrer de 2022 a les 12:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 18 de febrer diverses modificacions de les ordenances fiscals que aporten "avantatges" per a les activitats d’oci nocturn afectades per la pandèmia; "millores" en el sistema de càlcul de la plusvàlua més beneficiós per al contribuent; i "l’agilització" dels tràmits per fer "més fàcil" el retorn de les fiances dipositades per l’execució d’obres privades, segons els punts d'acord.

Les quatre modificacions aprovades tenen a veure amb l’exempció del pagament del preu públic pel servei de recollida de residus comercials i industrials a les empreses que realitzin activitat d'oci nocturn; amb l'’adaptació de la plusvàlua al nou sistema de càlcul aprovat pel Govern de l’Esta; i a l’agilització del retorn de les fiances dipositades per l’execució d’obres.

També estan elacionades amb l’aprovació de l’ordenança reguladora de les prestacions patrimonials de caràcter públic no tributari pel servei de transport col·lectiu públic urbà de viatgers; i amb l'exempció del preu públic de recollida de residus comercials.

El ple de l’Ajuntament ha aprovat la modificació de l'ordenança fiscal que regula el preu públic pel servei de recollida de residus comercials i industrials per eximir del pagament del preu durant l'exercici 2022 a les empreses que realitzin activitat d'oci nocturn. Aquesta mesura, s'ha apuntat des del consistori, "és un suport directe" a les empreses que no han pogut obrir com a conseqüència de les mesures de prevenció de a pandèmia. Es calcula que aquesta mesura pot beneficiar a 28 activitats d'oci nocturn de la ciutat; i que tindrà un impacte econòmic aproximat de 30.000 euros.

La mesura se suma a la moratòria fiscal de sis mesos en el pagament del preu públic de recollida de residus comercials i industrials que serà d'aplicació a totes les activitats previstes en l'ordenança fiscal. Per decret de la regidoria d'Hisenda, s'ha modifica el calendari fiscal. Fins ara, el període de pagament en voluntària era del 5 d'abril al 6 de juny. Amb la moratòria, el període de pagament serà del 5 octubre fins al 5 de desembre. Aquesta mesura té un impacte econòmic d'uns 2,5 milions d'euros, que "l'Ajuntament aprova amb l'objectiu de donar liquiditat a les empreses".

Agilització del retorn de les fiances dipositades per obresEl ple ha aprovat també una "millora en la gestió que agilitza" el retorn de les finances dipositades per la realització d’obres vinculades a l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, a les taxes per l’aprofitament de la via pública o terrenys d’ús públic, així com de la taxa per la prestació de serveis urbanístics.

La mesura, ja vigent en l’ordenança reguladora de la taxa per la prestació de serveis Urbanístics per a les obres iniciades el 2022, s’amplia ara als expedients oberts amb anterioritat. La millora permet agilitzar el retorn de la finança, que es podrà fer en el moment de la comunicació de la finalització de l’obra.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: