1 de 10
POLÍTICA

El govern de Tarragona es compromet a portar l'estudi de la qualitat de l'aire amb el proper modificatiu de crèdit

Els grups han consensuat les conclusions del ple de la Química, celebrat ara fa un any

Vista aèria de la planta d'IQOXE a la Canonja | IQOXE
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 17 de febrer de 2022 a les 14:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest matí, en Junta de Portaveus, les conclusions del Consell Plenari monogràfic sobre Prevenció, seguretat, salut i futur de la indústria química propiciat per l’accident a la Canonja de l'empresa IQOXE. El ple es va celebrar el 26 de març de 2021, fa pràcticament un any. Les conclusions fixen diversos punts de consens, entre els quals hi ha l'impuls de l'estudi de la qualitat de l'aire tant des de la Generalitat com des de la mateixa ciutat, un estudi independent finançat per les institucions. Precisament aquest estudi formava part de la proposta de pressupostos que finalment no va tirar endavant, per la qual cosa l'alcalde, Pau Ricomà, espera que es pugui aprovar en el proper modificatiu de crèdit que es presenti en consell plenari, un cop ja tinguin el romanent de l'any anterior.

Ricomà, que ha comparegut davant dels mitjans aquesta tarda, ha explicat que la primera conclusió és que "cal fer una feina de difusió constant al veïnat" del que succeeix a la indústria química i de les mesures en cas d'accident. A banda de sensors perimetrals que "adverteixin de fuites a l'exterior", també exigeixen la posada en marxa del sistema d'avís per SMS i que la gestió de les emergències, el Plaseqta, torni a Tarragona. Ricomà s'ha mostrat confiat en la Generalitat: "En els darrers mesos veiem una altra actitud, estem segurs que els temes s'estan abordant", ha afegit.

Altres qüestions plantejades són que Inspecció de Treball revisi equips contractes i temps de treball a la indústria, o liderar un debat del futur de la indústria i la diversificació de l'economia en els municipis que acullen les empreses químiques, mitjançant l'aposta per la descarbonització o caminar cap a l'energia verda i renovable.

Ricomà ha assegurat que en les conclusions queda clar que "no es qüestiona la indústria química com a tal, però sí que es pugui fer l'activitat amb els màxims estandards de qualitat i de seguretat".
 

Pau Ricomà, aquest dijous, en roda de premsa. Foto: Josep M. Llauradó.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: