1 de 10
ENSENYAMENT

Les escoles Aura i Turó deixaran de segregar per sexe per mantenir el concert de la Generalitat

Ho han comunicat als equips docents i a Educació en l'intent de mantenir el finançament públic el curs vinent

L'escola Aura-Turó | Col·legi Aura-Turó
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 16 de febrer de 2022 a les 19:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els vuit centres educatius d'Institució Familiar d'Educació, vinculada a l'Opus Dei i que fins ara segreguen els alumnes per sexe, passaran a ser mixtos per salvar el concert econòmic de la Generalitat. Tal com ha pogut confirmar NacióDigital, vuit de les 10 escoles que durant anys han estat en l'epicentre de la polèmica i han pleitejat als tribunals per mantenir el finançament públic al seu model escolar segregador han acabat cedint a les exigències de la Generalitat. Els centres ho estan comunicant als equips docents i a la conselleria d'Educació.

No obstant això, aquesta transició prevista de cara al curs vinent encara s'ha d'acabar de definir i seria diferent segons cadascuna de les escoles; algunes d'aquestes aguantant el concert en la primària que no caducarà fins a l'any 2025. Malgrat tot, es tractaria d'un moviment que els permetria mantenir la seva part de finançament públic.

La Generalitat ja va anunciar al mes d'octubre passat que la seva intenció d'acabar amb els concerts a totes aquelles escoles que segreguen per sexe. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, al·legava que els centres educatius del país "han d'estar lliures de discriminació".

Les escoles que canviaran el seu model són La Farga (Sant Cugat), La Vall (Sabadell), Airina (Terrassa), Les Alzines (Girona), Aura-Turó (Tarragona) i Mestral-Montclar (Igualada). L'any 2018 els dos centres educatius d'Institució a Lleida, Terraferma (per a nens) i l'Arabell (per a nenes) ja van unir-se en una mateixa escola i a principis d'aquest curs escolar van optar per primera vegada pel model mixt.

Caldrà veure quin camí segueix la resta de centres que, per ara, no es plantegen deixar de segregar per sexe, com l'escola Viaró de Sant Cugat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: