1 de 10
INSERCIÓ LABORAL

El projecte Sircles ultima la seva posada a punt a Vila-seca

S'adreça a persones en risc d'exclusió social a través de la formació en compostatge

Una imatge de la presentació del projecte | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de febrer de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte Sircles, liderat per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i finançat per la Unió Europea en el marc del Programa ENI CBC Med, ha celebrat aquest dimecres la presentació del projecte a Vila-seca en un acte sota el nom Oportunitats de treball i inclusió social dins l’economia circular. L’organització de l’esdeveniment ha estat a càrrec de Formació i Treball Empresa d’Inserció (FiTEI), socis de SIRCLES i coordinadors de les formacions i contractacions de formadors del projecte. L’acte s’ha celebrat a la sala plenària Harvard del PortAventura Convention Centre i ha comptat amb la presència del director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire.

“Aquest projecte canviarà la vida i l'autoestima d'aquestes persones en risc d'exclusió social i ajudarà a canviar la visió del tractament de residus i millorarà el medi ambient”, ha declarat Peraire. Per la seva band, l'oficial de programa d’ENI CBC Med, Joumana Sweiss, ha destacat que el projecte Sircles contempla el component social “que permet la inclusió de joves i dones que no han tingut bones oportunitats laborals i formatives fins ara." La codirectora de la Fundació Formació i Treball, Marina Arnau, ha explicat que la formació en compostatge es farà en un entorn de treball real amb un acompanyament integral de les persones participants i que es vol “aprendre i replicar aquest projecte en altres llocs del territori”.

El regidor de Serveis Generals de l’Ajuntament de Vila-seca, Josep Toquero, ha tancat els parlaments destacant que aquest projecte “ha de portar cap a un camí en què aconseguim una economia circular que permeti millorar el medi ambient i a la vegada formi a les persones en una feina de futur.” 

Sirlces és un projecte que explora noves oportunitats d’ocupació adreçades a col·lectius en situació de vulnerabilitat aplicant un model d’economia circular en l’àmbit del compostatge. Hi col·laboren un total de 10 socis de set països diferents, on es treballa per crear nous projectes pilot d’àrees de compostatge o millorar-ne les existents. D’aquesta manera, s’ha construït una nova àrea de tractament de fracció orgànica a la zona de la Torre d’en Dolça, a Vila-seca. Paral·lelament, FiTEI organitza dos cursos de selecció de restes orgàniques i gestió del compost per a 12 persones cadascun.

El primer es durà a terme de l’1 de març al 7 d’abril, del qual sis alumnes seran seleccionats i contractats per treballar a l’àrea de compostatge durant sis mesos. Al juny es repetirà el procés amb un altre curs per 12 persones i se’n contractaran sis més. La formació està adreçada prioritàriament a joves que ni estudien ni treballen i a dones en risc d’exclusió social. A més, la contractació d’una tècnica per la planta generarà un tretzè lloc de treball. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: