POLÍTICA

«Reus, horitzó 32» compta amb l'acompanyament d'una empresa externa

S'ha encarregat de "dinamitzar" les sessions de treball dels òrgans de participació implicats en el projecte

Imatge de la presentació de la diagnosi del pla estratègic, dies enrere | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 22 de febrer de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La confecció de la diagnosi del Pla estratègic de ciutat Reus, horitzó 32 ha comptat amb "l'acompanyament" d'una empresa externa, la consultoria Spora. Aquesta, segons fonts municipals han precisat a Reusdigital.cat, s'ha encarregat de "dinamitzar" les sessions de treball dels òrgans de participació implicats en el projecte, és a dir, els fòrums ciutadà i territorial. L'import global és d'uns 35.000 euros, "aproximadament".

En aquesta línia, les mateixes fonts han apuntat que a la roda de premsa de presentació de Reus, horitzó 32 (l'abril de 2021) es va dir que el pla estratègic de ciutat s'abordaria "amb recursos propis", si bé "s'avaluaria si en algun moment es necessitava acompanyament per dur-lo a terme", com finalment ha estat el cas.

A la compareixença per exposar els continguts del document de diagnosi, el passat dilluns, va ser quan es va saber que Spora ha estat l'empresa que ha realitzat l'esmentada tasca. De fet, una representant de la companyia, Mireia Faucha, va acompanyar el batlle, Carles Pellicer, i la vicealcadessa, Noemí Llauradó, en la presentació de l'informe. Aquest es pot consultar en línia, i s'ha concebut per tenir "una fotografia exacta" del "moment on som com a ciutat", segons va argumentar. 


Pel que fa a Spora, al seu web corporatiu s'hi poden consultar els principals treballs dels quals s'ha ocupat per a administracions diverses. Entre els seus projectes, posem per cas, hi ha el Pla local de Salut de Cambrils, de 2021, o l'elaboració d'una diagnosi del consum de substàncies i l'ús de pantalles a Valls, per al consistori de la capital de l'Alt Camp. 

Tornant a Reus, horitzó 32, per endavant resten encara algunes etapes abans de la seva conclusió. La més destacada per al veïnat, en aquest cas, és l'establiment d'un procés participatiu "intens", tal i com el va descriure Llauradó, i que hauria de desevolupar-se entre els mesos de maig i juny d'enguany.

La iniciativa constaria, com en el cas del procés del Carrilet, recentment tancat, d'activitats en línia i presencials per tal de copsar les opinions dels reusencs. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: