1 de 10
TURISME

Objectiu: rellançar el sector del turisme en l'escenari postcovid

Catorze pimes del sector a la demarcació reben el suport del projecte europeu Resetting per millorar competències i capacitats digitals

Pablo Mazón, Berta Cabré i Ignacio de las Cuevas, a la presentació de Resetting a Reus | Cedida
per M.A., Reus, Catalunya | 15 de febrer de 2022 a les 18:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 14 petites i mitjanes empreses turístiques de la demarcació de Tarragona seran escollides per millorar les seves capacitats empresarials incorporant solucions digitals innovadores que els permetin la transició cap a models operatius "més resilients, sostenibles i circulars". Tot plegat serè en el marc del projecte europeu Resetting, coordinat pel Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat, i que a casa nostra compta amb el Clúster TIC Catalunya Sud i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) entre els socis, així com amb el suport de la Diputació.

Resetting "té per objectiu principal ajudar a rellançar el sector del turisme en un escenari post-covid a través de la innovació i la transformació digital millorant la qualitat de l’experiència turística i contribuint a la descarbonització del sector", segons s'ha assenyalat aquest dimarts, a la seva presentació. Es busca "afavorir un creixement econòmic més inclusiu de les pimes i del sector, així com, de forma general, de la destinació i dels seus residents de les destinacions turístiques". Resetting, que es durà a terme fins al mes de juny de 2024, "es basa en la cocreació i la innovació unint les empreses per reiniciar el turisme amb l’impuls de la tecnologia i de forma alineada amb la doble transició digital i ecològica", s'ha subratllat.

El president del Clúster TIC Catalunya Sud, Pablo Mazón, ha destacat que l'ens liderarà l’àrea encarregada de detectar les necessitats de les petites i mitjanes empreses, a més d’acompanyar-les en el procés d’implementació de solucions digitals i en la formació dels seus professionals. “Els oferirem les eines i la formació per fer aquesta transformació digital tant necessària cap a un model més competitiu i sostenible".

En paraules del cap de Partenariats Globals i Innovació Turística del Departament de Consultoria tecnològica d’Eurecat, Ignacio de las Cuevas, “el testeig i la integració de noves solucions digitals contribuirà a reduir càrregues innecessàries, a millorar la qualitat de l’experiència turística i a la descarbonització del sector”. "És un orgull que projectes internacionals tan potents com aquest s'implantin al nostre territori i, així, se’n puguin beneficiar directament PIMES del sector turístic”, ha assegurat la presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, Berta Cabré, qui ha afegit que “totes les empreses de la demarcació tenim claríssim que tant la digitalització, com la sostenibilitat i l'ús de tecnologies innovadores són tres de les claus del nostre sector, ja no del futur, sinó del present".

Per la seva banda, el diputat delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona, Pere Granados, ha assenyalat que aquesta "ha estat agent facilitador del projecte, que contribueix a fer de la regió Catalunya Sud una veritable regió del coneixement on la gestió del coneixement generi oportunitats a les comunitats locals, les persones i les empreses”.

A nivell europeu, el projecte Resetting proveirà un total de 60 petites i mitjanes empreses de la cadena de valor turística, ubicades en cinc països europeus (l'estat, Portugal, Itàlia, Albània i Grècia) d’una dotació econòmica que superarà el mig milió d’euros per afavorir el seu desenvolupament tecnològic i sostenible. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: