1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

Borges obté beneficis per valor de 25,5 milions i redueix en un 9% la facturació respecte el 2020

Les vendes en mercats internacionals del grup se situen en un 69% del total i comercialitza a 111 països

Imatge d'una de les instal·lacions del grup, situada a Reus | BAIN
per M.A., Reus, Catalunya | 15 de febrer de 2022 a les 12:44 |
Aquest article es va publicar originalment el 15 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Borges International Group va tancar el 2021 amb un benefici net de 25,5 milions d'euros. La reducció dels preus de les matèries primeres principals que comercialitza el grup, com són l'oli d'oliva, les nous i les ametlles, ha reduït un 9% la facturació en relació amb l'exercici anterior, situant-se en 558 milions d'euros, situació que en els darrers mesos ha començat a revertir-se, segons la companyia.

Les vendes en mercats internacionals de Borges representen un 69% del total d'ingressos, mantenint el pes respecte a l'exercici anterior. Això representa que el grup comercialitza els seus productes a 111 països entre els quals destaquen els Estats Units, França, Itàlia, Rússia, el Brasil, l'Índia, la Xina, Singapur i Tunísia.

Per productes, Borges ha comercialitzat un total de 296.000 tones, de les quals en valor destaquen els olis d'oliva amb un 40% del total de les vendes, seguits dels fruits secs amb un 25% i els olis de llavors amb 18%, completen el 17% restant les olives, vinagres, pasta de blat dur, salses, adobats, begudes vegetals de fruits secs i subproductes (farines de llavors i closca d'ametlla), creixent un 2,5% en volum comercialitzat sota les seves marques.

Borges International Group celebra 125 anys d'història amb un total de 1.195 empleats al món, fet que suposa un increment del 17% en els darrers cinc anys. La companyia està present en 12 països, amb 11 plantes industrials i 15 oficines comercials. El grup preveu culminar la celebració d'aquest aniversari amb la inauguració de Mas Colom-Casa Borges, la futura seu institucional del grup, un projecte que ha consistit en la rehabilitació de l'emblemàtic edifici del Mas Colom, un antic convent i masia de Tàrrega, així com l'adequació de la finca de prop de 70 hectàrees que l'envolta per al cultiu agrícola de festucs, ametllers, oliveres i nogueres, cultivats sota el Pla d'Acció per a la Biodiversitat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: