ENERGIA

L’escola i la llar d’infants de Vandellòs s’escalfen amb biomassa per reduir les emissions de CO2

Les obres costen uns 95.000 euros

L'alcalde, Alfons Garcia; i la regidora d'Ensenyament, Nuria Ortiz, durant una visita a la nova instal·lació | Cedida
per M.A., Reus, Catalunya | 15 de febrer de 2022 a les 11:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’escola Valdelors i la Llar d’Infants Els Patufets de Vandellòs s’escalfen, des d’aquest mes de febrer, amb biomassa forestal gràcies a la posada en funcionament de la caldera i la xarxa de calor que impulsada per l’Ajuntament. Segons es calcula, el funcionament d’aquest sistema d’abastiment energètic comportarà una reducció de 15,14 tones/any d’emissions de CO2 a l’atmosfera (es passarà de 16,40 a 1,26 tones, aproximadament).

Per posar en marxa aquesta instal·lació, s’han dut a terme unes obres que han consistit en la construcció d’un petit edifici adossat als magatzems de l’escola, per emplaçar-hi la sitja i la sala de la caldera de biomassa, que s’alimenta amb estella forestal. La nova construcció i els espais que l’envolten ocupen una superfície d’uns 34 metres quadrats.

L’emplaçament i accés a la sala de caldera i a la sitja està ubicat al pati de l’escola, sense afectar la zona infantil d’aquest centre educatiu. La descàrrega de l’estella es fa des de la pista esportiva emplaçada a una cota superior, per poder omplir la sitja per gravetat, a través d’una comporta corredissa.

Aquestes obres han tingut un cost de gairebé 95.000 euros. Per finançar-les, l’Ajuntament disposa d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya de 36.000 euros, aproximadament, corresponent al Pla únic d’obres i serveis de Catalunya 2021 (PUOSC). "Amb aquest projecte i altres que s'han dut a terme al municipi i que tenim en marxa, l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha fet una aposta ferma i decidida cap a al transició ecològica. Aquesta actuació és un bon exemple d'economia circular, que contribueix també a posar en valor el patrimoni natural del nostre territori", ha dit l’alcalde, Alfons Garcia.

Aquest sistema d’abastiment energètic amb biomassa forestal, "més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient", ja s’està utilitzant des del passat hivern a dos equipaments municipals de Vandellòs: a l’edifici de l’Ajuntament i al del Centre assistencial polivalent, que acull el centre de dia i la residència per a la gent gran, el consultori mèdic i el casal d’avis.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: