1 de 10
POLÍTICA

El PSC aposta per establir caixers automàtics en dependències municipals

A través d'una moció, al ple de divendres

Martín, amb un veí, al barri de la Pastoreta | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de febrer de 2022 a les 13:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal del PSC presentarà dues mocions en el plenari d’aquest divendres que "pretenen millorar les condicions de vida de tots els habitants" de Reus. La primera va enfocada al servei que ofereixen els bancs, que cada vegada "estan tancant més caixers i oficines", i la segona és sobre el veïnat del barri de la Pastoreta, el qual ha vist com "no s’ha invertit prou" per "mantenir uns carrers dignes i per impulsar el comerç" a la zona.

Sobre la primera, i arran de la pandèmia, el portaveu Andreu Martín ha apuntat que "s’ha accelerat el procés de digitalització en la banca i, ara, és molt complicat aconseguir una atenció presencial". Tot plegat ha "provocat una exclusió financera i bancària molt important amb el col·lectiu de la tercera edat, i per això demanem a l’Ajuntament que es posi les piles i vetlli per la gent gran”. La moció buscarà, de fet, que el consistori "tracti" amb les entitats bancàries la instal·lació de caixers automàtics de retirada d’efectiu "de forma accessible i segura" per a la ciutadania en edificis o espais municipals, especialment en aquells barris on hi hagi aquesta mancança. “Aquesta mesura ja està emparada per la Llei 33/2003 de patrimoni de les Administracions Públiques i, per tant, el govern no pot posar cap excusa per tombar aquesta iniciativa”, ha subratllat Martín. “Seguint l’exemple de l’Ajuntament del Vendrell, també volem pressionar els bancs perquè atenguin presencialment en bona part de l’horari d’oficina i no fins a les 11 del matí”, ha afegit, per concloure que “per això també proposarem sancionar aquells bancs que no atenguin més hores amb un impost de 10.000 euros per l’ús de la via pública”.

Sobre la Pastoreta“Hem pogut copsar en reiterades ocasions que el veïnat està molt preocupat per l’estat de deixadesa que pateix el barri”, ha explicat Martín sobre la Pastoreta, qui ha detallat que “en concret hem pogut veure com falta un punt de neteja en molts llocs del barri, hi ha voreres i asfaltat en mal estat i algunes d’elles són massa estretes”.

Per tot plegat, ha seguit, "portarem al plenari una moció per analitzar l’estat dels carrers del barri i reparar aquells punts on calgui fer voreres més amples o arranjar l’asfaltat o la mateixa vorera; també per revisar l’enllumenat de la zona i eliminar tots els punts foscos; i per incrementar la neteja de la via pública". “Tampoc ens oblidem del greu problema que tenen els veïns i veïnes del carrer de Roseta Mauri, on hi ha les naus ocupades que tantes preocupacions i malestar generen”, ha reblat. 

Finalment, la moció apostarà pel foment del comerç local existent i per incentivar l’arribada de noves persones emprenedores i comerciants. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: