CARNAVAL 2022

Consulteu els actes del Carnaval a Reus

Del 21 de febrer al 2 de març

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 11 de febrer de 2022 a les 17:50 |
Detall del Carnaval de Reus d'enguany | FRAC
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El d'enguany serà, a Reus, un altre Carnaval no del tot normal. Hi haurà alguns actes al carrer, però no pas els de gran format. La prudència i el context sanitari així ho aconsellen, per a la Federació reusenca d'associacions de Carnaval, la FRAC, que va optar per aquesta mesura en assemblea. 

El cas, però, és que d'activitats previstes n'hi ha per a tothom. Tot seguit les repassem. 
 

Cartell del carnaval d'enguany Foto: FRAC


Dilluns, 21 de febrerA dos quarts de 6 de la tarda, al Centre Cultural El Castell, inauguració de la mostra dels cartells de carnaval participants al concurs, els cartells dels 25 carnavals de la FRAC i el Carro dels Morts del Carnestoltes. La mostra es podrà visitar fins a l’1 de març, de dilluns a divendres de 6 de la tarda a 8 del vespre i dissabte d’11 del matí a 1 del migdia i de dos quarts de 6 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre. L'entrada és gratuïta. Organitza: FRAC.

Dimecres, 23 de febrerA les 7 del vespre, des del Campanaret, sortida del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats, amb l’acompanyament musical del grup Staccato. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

Dijous Gras, 24 de febrerUns minuts abans de la benvinguda del rei Carnestoltes, a la plaça del Mercadal, Cerimonial d'Espargiment de l’Esperit Carnavalesc. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 7 de la tarda, a la plaça del Mercadal, benvinguda i PREGÓ de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXI.

A partir de les 11 de la nit, en diferents punts de la ciutat, disfressada d'escultures i altres monuments reusencs. Organitza: FRAC.

Divendres, 25 de febrerA les 7 del vespre, des de la plaça de les Peixateries Velles, cercavila del Cantaval. Es repartirà un cançoner amb versions satíriques i humorístiques de les cançons populars que es cantaran. Organitza: Comissió del Cantaval.
 

Cartell del Cantaval Foto: FRAC


Dimarts, 1 de marçA les 7 del vespre, des del Campanaret i pels carrers de nucli antic, solemne professó, plenària i corporativa, de la Germandat dels Set Pecats Capitals. Acompanyament musical a càrrec del grup Staccato. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 8 del vespre, acte de comiat i extremunció del monarca difunt. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals. Després, Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes. A la plaça del Doctor Sabaté, fugaç robatori del Braç Incorrupte a càrrec del Ball de Diables i, seguidament, CREMA DEL REI CARNESTOLTES.

A continuació, pública lectura del testament. Tot seguit es procedirà a retirar les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXI. Organitza:Germandat dels Set Pecats Capitals.

Dimecres de Cendra, 2 de marçA les 7 del vespre, des del Campanaret, Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, amb l’acompanyament musical del grup Staccato.

A dos quarts de 9 del vespre, a la plaça de les Peixateries Velles, descobriment de la imatge de la Vella Quaresma. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

Del 16 de febrer al 9 de marçAls aparadors de Casa Navàs, es podrà veure una exposició del vestuari del Ball Carnestoltes i els Set Pecats, i també, del Ball de la Quaresma i les Set Virtuts.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: