1 de 10
OBRES I MILLORES

Tanquen el parc de Federico García Lorca i el roserar del Mas Iglésias per obres

Les actuacions són al pla director de manteniment de jardineria Reus, adjudicades per 127.000 euros

Una imatge del roserar del Mas Iglésias de Reus | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 11 de febrer de 2022 a les 12:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El parc de Federico García Lorca i el roserar del Mas Iglésias estaran tancats a la ciutadania a partir del dilluns 14 de febrer, a causa dels treballs de remodelació que hi porta a terme l’Ajuntament de Reus. Les actuacions s’inclouen en el pla director de manteniment de jardineria de la ciutat, adjudicades amb un pressupost de 127.293,34 euros.

Les obres s'emmarquen en el desplegament dels plans directors de manteniment de la via pública, que preveuen una inversió total d'1 milió d'euros amb l'execució dels plans d'asfaltat, voreres i passos de vianants, mobiliari urbà i jocs infantils, enllumenat públic, jardineria, i fonts ornamentals i de boca.

Roserar del Mas IglésiasLa intervenció prevista té un termini d'execució de quatre mesos i consisteix en la renovació de les terres dels parterres dels rosers i la col·locació de vores per tal d’evitar que entri l’aigua de pluja i malmeti el sòl. L’àmbit d’actuació del roserar s'ha definit d'acord a la disponibilitat pressupostària. El parc s'ha dividit en 49 zones diferents, i s'actuarà en un total de 38.

Les actuacions que es portaran a terme preveuen que el roserar tindrà una major supervivència de les diferents varietats dels rosers i a l’hora es podrà reduir la despesa de manteniment. Les obres a realitzar en aquesta primera fase caldrà portar-les a terme durant els mesos de novembre a febrer degut a que cal fer els transplantament dels rosers a l’inici de les obres en el mes de novembre dins del mateix recinte del roserar i al final en el mes de febrer caldrà retornar al seu lloc els rosers trasplantats.

Parc de Federico García LorcaLes actuacions de remodelació del parc de Federico Garcia Lorca tenen un termini de tres mesos d'execució. Les obres previstes són: saneig i renovació de les terres vegetals; plantació de plantes aromàtiques per l’ajuda de la lluita biològica, plantació de planta vivaç per renovar espais i diversificar amb noves espècies, renovació de la xarxa de reg, creació d’un camí amb sauló, i recondicionament de les àrees de pas de sauló.

Amb el pas dels anys les terres dels parterres s’han contaminat amb espècies no adients a l’hora que les terres s’han desplaçat i en una gran longitud han colgat el plint de la vorada existent que fa de separació amb la zona de sauló. Els arbustos i les gespes s’han envellit donant actualment una imatge poc ordenada. L’arbrat també està envellit i requereix el fer el seu condicionament per tal de millorar la seva imatge.

La xarxa de reg també està molt envellida tant pel que fa al sistemes de control com els conductes de distribució, tubs de degoteig i aspersors. Ja que una part del parc està en pendent, el camí de sauló que va de nord a sud, està molt erosionat fet que comporta un perill de caigudes i envaïment de sorres als carrers de la ciutat. Les obres es poden començar per la tardor tot començat en fer la renovació de la xarxa de reg i durant els mesos de novembre a febrer és el millor moment per fer la plantació dels arbustos. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: