1 de 10
POLÍTICA

La meitat de Tarragona en Comú demana mesures disciplinàries contra Carla Aguilar

La regidora hauria cessat sense passar per cap òrgan intern el seu assessor i hauria fitxat una càrrec de confiança militant de Podem

Carla Aguilar, regidora del grup municipal d'En Comú Podem. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 10 de febrer de 2022 a les 13:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidora d'En Comú Podem, Carla Aguilar, cada cop s'allunya més de la seva formació. "No fa cas" de les decisions de Tarragona en Comú, segons assenyalen les fonts consultades per aquest mitjà i prova d'això és que el seu "no" definitiu als pressupostos va ser rebut amb una forta oposició per part d'aquesta part de la coalició, que havia votat a favor precisament de l'aprovació dels comptes de l'Ajuntament de Tarragona. No així per Podem, que unànimement va pressionar a la regidora perquè no donés suport al govern de Pau Ricomà.

Alhora, les mateixes fonts assenyalen que Aguilar hauria acomiadat, mentre era de baixa, un dels dos assessors del grup municipal i hauria fitxat una membre de Podem, després de diverses discrepàncies fins i tot públiques en la línia adoptada per la regidora.

Per tot plegat, la meitat de la comissió executiva -sis de dotze persones- de Tarragona en Comú ha decidit traslladar a l'executiva nacional de Catalunya en Comú la proposta d'obertura d'expedient disciplinari de la co-coordinadora local, el secretari d'Organització i la mateixa regidora Carla Aguilar. Ho fan per "incompliments reiterats dels acords presos en assemblea local i executiva local en relació al posicionament favorable als pressupostos municipals de Tarragona per al 2022". A efectes pràctics, també, demanen a Aguilar que dimiteixi de les seves funcions com a membre de l'executiva.

Pel que fa a l'acomiadament "unilateral" del càrrec de confiança, aquests membres de Tarragona en Comú assenyalen que Aguilar tampoc ha respectat els acords dels òrgans i que ha contractat una nova assessora "sense el coneixement ni el vist i plau de l'executiva local".

Com que no és un acord de tota la junta, si no només de la meitat, aquesta petició es traslladarà a títol individual de cadascun dels membres de Tarragona en Comú. Si Carla Aguilar continués ignorant les votacions i els protocols de funcionament intern de la seva formació, Catalunya en Comú podria complir un extrem, que, de fet, ja es va dur a terme amb el seu excompany de grup, Hermán Pinedo. Pinedo, ara regidor no adscrit, va ser sancionat per Podem fins al punt de suspendre'l de militància i demanar-li el retorn de l'acta de regidor, cosa que no va succeir. El procés es va allargar durant mesos, com també ho pot fer aquest amb Carla Aguilar, si bé oficialment l'executiva nacional de Catalunya en Comú té tres mesos per respondre a la petició d'aquests militants de Tarragona.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: