BROSSA

Reus destina 2 milions d'euros als nous contenidors de la brossa

En total, la ciutat passarà dels 1.888 actuals a 2.285; seran distribuïts en illes de cinc i són més grans

Rubio, Pellicer i Monseny (d'esquena), amb els nous contenidors | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 10 de febrer de 2022 a les 12:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Són "més sostenibles, menys sorollos i més accessibles". D'aquesta manera ha descrit el batlle de Reus, Carles Pellicer, els contenidors que ja s'han començat a distribuir pel terme i que formen part del nou servei de la brossa, adjudicat temps enrere a Valoriza-Romero Polo. En una presentació a peu de carrer, i acompanyat del regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio; i del de Via Pública, Hipòlit Monseny, l'alcalde ha apuntat que el desplegament "serà progressiu" i que anirà acompanyat de campanyes de sensibilització amb informadors. Segons s'ha exposat aquest migdia de dijous, la capital del Baix Camp passarà dels 1.888 contenidors actuals a tenir-ne 2.285. La renovació suposa una despesa d'1,98 milions d'euros. 

Illes de cinc contenidorsPellicer ha manifestat que la instal·lació dels nous contenidors té tres objectius: "posar fàcil als veïns el fet de llençar la brossa, mantenir la ciutat neta i millorar la recollida selectiva" a la ciutat. La renovació serà "progressiva" i es completarà al llarg de les "properes setmanes", segons el regidor Rubio. Aquest ha comentat les característiques dels nous contenidors, que seran més grans. De fet, els actuals tenen una capacitat de 2.400 litres, i la dels nous serà de 3.000. També ha destacat que "són accessibles" per a "qualsevol persona", que compten amb una boca calibrada per a les diferents fraccions i que són reciclables "al 99%". 
 

Una imatge dels nous contenidors, a l'avinguda de Sant Jordi de Reus Foto: Reus.cat


L'alcalde ha admès que els contenidors més antics "necessitaven una renovació" i ha apuntat que els nous, distribuïts per illes, van falcats. D'illes, fins ara, n'hi havia 238; i amb les actuacions ja iniciades i les previstes, en seran 450 arreu del terme. La voluntat, segons Rubio, és que hi hagi una illa per a 250 habitants, o que cap veí tingui una illa a una distància major als 100 metres des de casa seva. 

Pel que fa al nou servei, Pellicer ha volgut recordar que contempla nova maquinària, més rutes de recollida selectiva (de dues a tres) i un servei de prerecollida, així com un de "repassada". Quant a la recollida selectiva, Rubio ha subratllat que els nous vehicles tenen un sistema per pesar els contenidors plens i descarregats, el que aportarà "molta informació" sobre les zones i barris de la capital del Baix Camp "on se separi més i millor". Tot plegat, ha apuntat, ha de contribuir a millorar els índexs corresponents per assolir els objectius establerts per la Unió Europea. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: