1 de 10
PATRIMONI

Tira endavant la fase 3 de la millora del Castell de l'Albiol

Amb una inversió prevista de 90.000 euros

Detall del castell | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 10 de febrer de 2022 a les 09:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l’Ajuntament de l’Albiol ha aprovat en la sessió celebrada aquest febrer, impulsar la fase 3 del projecte de restauració del Castell de la vila. En aquest sentit, el consistori ha sol·licitat i obtingut una subvenció del PUOSC de la Generalitat de Catalunya, en la línia de petits municipis. L’Ajuntament ja disposa del projecte bàsic i executiu de l’obra, previ pas a la licitació d'aquesta.

Es tracta d'un projecte, segons fonts municipals, suposarà una inversió de 90.208,84 euros i que permetrà consolidar la muralla del castell de l’Albiol i crear un punt d’informació turística. D’altra banda, i també finançades amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya del programa PUOSC-petits municipis, es faran tres actuacions que permetran "millorar" les instal·lacions municipals per potenciar la promoció turística de l’Albiol. Aquestes són la millora i l'adaptació d’una part del consistori "per possibilitar la promoció d’activitats", amb un pressupost d'11.804,69 euros (IVA inclòs); mesures destinades a millorar l’eficiència energètica i reduir els consums del consistori, amb una dotació de 15.100,25 euros (IVA inclòs); i la millora de la connectivitat tecnològica de l’Ajuntament, per valor de 8.985,56 euros (IVA inclòs). En conjunt, una inversió superior als 120.00 euros, "el que permetrà restaurar gran part del castell i millorar les instal·lacions municipals per fer difusió d’aquest monument", s'ha destacat per part del consistori.

Les fases del projecteA més, ja s’ha demanat una subvenció a la Generalitat de Catalunya per avançar en la fase 4 d’aquesta restauració. Pel que fa a la fase 2, està adjudicada una actuació de consolidació d’urgència de la muralla. L’Ajuntament va adjudicar, el passat novembre, a l’empresa Constecnia 3 SL, les obres de millora de la muralla del Castell de l’Albiol incloses en la fase 2.

L’objectiu era desenvolupar les tasques i treballs necessaris per tal d’efectuar una consolidació d’urgència de diferents estructures i paraments d’aquest monument històric. Aquests treballs, suposen una inversió de 23.565,25 euros més IVA, compten amb una subvenció per part de la Direcció General de Patrimoni Cultural del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Del castell de l'Albiol només en queden algunes parts, ja que se'n va ordenar l'enderroc i destrucció després de la Guerra dels Segadors, l'any 1654. Es conserven parts de la muralla amb algunes torres quadrades i les edificacions centrals. Des del cim es pot contemplar una esplèndida panoràmica de la demarcació de Tarragona.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: