1 de 10
POLÍTICA

El PSC proposa una consulta sobre el Carrilet com a «alternativa» al procés participatiu

Els socialistes consideren que la iniciativa del govern "no ha resolt" el futur del barri ni ha recollit les "necessitats" del veïnat

Martín, envoltat de regidors del seu grup i de veïns, al Carrilet | PSC Reus
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 9 de febrer de 2022 a les 12:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"El procés participatiu no ha resolt el futur del Carrilet, ni ha recollit les necessitats del veïnat. Una consulta ciutadana ens permetria saber què vol la gent". D'aquesta manera, el portaveu del PSC Reus, Andreu Martín, ha qüestionat aquest matí de dimecres l'eficàcia de la iniciativa que el govern municipal va plantejar entre setembre i desembre de l'any passat, els resultats de la qual es van presentar la setmana passada. En aquest sentit, el socialista ha precisat que vol donar "una última oportunitat" a l'equip del batlle, Carles Pellicer, per tal que aquest plantegi als ciutadans si donen suport al projecte plantejat (en què es contemplen equipaments i serveis de futur) o bé opten per donar continuïtat al mercat del barri i a fer "altres actuacions" a la zona. 

"No s'ha fet res en tot el mandat"Martín s'ha envoltat d'alguns dels regidors socialistes i de veïns del Carrilet per assenyalar que el procés "de participatiu n'ha tingut poc" i ha plantejat que l'objectiu "final" de tot plegat és "no fer res al barri en tot el mandat". El portaveu del PSC ha criticat com s'ha anat desenvolupant el projecte del govern, ja que "no sabem quanta gent hi ha participat, ni quanta d'aquesta gent és del barri". Igualment ha assegurat que "hem rebut queixes de veïns que, tot i voler prendre part del procés, no han pogut". En aquesta línia, ha carregat contra les enquestes en línia, perquè "hi ha població major de 45 anys que potser no té la facilitat" d'accedir a la xarxa com altres franges d'edat. 

També ha mostrat la seva "sorpresa" pel fet que la franja d'edat que ha contestat més respostes escrites sigui la dels joves d'entre 16 i 24 anys, i ha conclòs que "tot plegat ens fa pensar que el projecte global que tenen per al Carrilet està pensat" de fa temps. Martín ha alertat de la partida de 800.000 euros que el govern municipal té per al següent pas del procés, és a dir, la redacció dels estudis i altres documents. "Són molts diners, i els veïns volen saber què se'n farà", ha dit. Tot tirant d'ironia, ha subratllat que "amb el Carrilet ens han fet un Benidorm fest; la gent, el jurat popular, vol el mercat; però el jurat professional ens imposa l'alberg". Cal recordar que un dels futurs equipaments previstos és precisament un espai per allotjar joves i famílies. 

"Demanem manteniment, neteja i seguretat"D'aquesta manera, la proposta del PSC passa per "donar una última oportunitat" a l'equip de l'alcade que prendrà forma en les properes setmanes, per tal que sigui el govern qui organitzi una consulta "que segur que serà molt més barata que el procés". La consulta en qüestió, per a la gent del barri, hauria de permetre que aquesta es decidís entre el projecte del govern o la continuïtat del mercat "i altres necessitats" que al seu parer es podrien abordar "ja", tals com accions de manteniment de la via pública. En cas que el govern declinés convocar la consulta, Martín ha considerat que es podria impulsar des del teixit social i veïnal de Reus

A l'acte dels socialistes també hi ha intervingut una veïna del Carrilet, Judit Pizarro, qui ha explicat que s'ha involucrat en "totes" les fases del procés. Ha apuntat que "molts veïns" han tingut "problemes" a l'hora de respondre l'enquesta en línia, ha carregat contra el fet que l'audiència pública fos telemàtica "perquè molta gent volia saber què s'ha decidit i no ho sap" i ha reivindicat la continuïtat del mercat. "Si no ens pregunten el que ens interessa, de què serveix el procés participatiu?", ha manifestat. Aquesta ha conclòs que "fan estudis i processos, però el que demanem és manteniment, neteja i seguretat". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: