1 de 10
ENSENYAMENT

El programa «Cap nen sense saber nedar» tornarà a Reus el curs vinent

Actualment, la iniciativa resta aturada per la covid

Canalla en una piscina, en una imatge d'arxiu | AC
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 9 de febrer de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Recentment, l'Ajuntament de Cambrils ha anunciat que engega el programa Cap nen sense saber nedar, adreçat a la canalla dels centres educatius de la vila marinera, i que té per objectiu que els infants practiquin la natació. A Reus, aquesta ha estat una iniciativa que també s'ha dut a terme durant anys, però que s'havia aturat a causa de la pandèmia. Fonts municipals consultades per Reusdigital.cat han manifestat, amb tot, que "s'està treballant per posar en marxa" una nova edició ja de cara al proper curs 2022/ 2023

Des del consistori, doncs, s'ha exposat que al mateix temps que es planifica el nou impuls per al programa de natació de cara al nou curs lectiu, el cas és que "s'estan valorant possibles canvis i millores" en el seu desenvolupament.

El grup del municipal del PSC es va queixar, a finals d'agost de l'any passat i a través de la regidora Tania Agudo, que Cap nen sense saber nedar s'hauria pogut mantenir "amb alternatives" tot i la situació sanitària actual. 

Des de 1986A la nostra ciutat, Cap nen sense saber nedar és un programa executat per Reus, esport i lleure SA (Fellsa), per encàrrec de la regidoria d'Esports. S'ha adreçat a l'alumnat d'escoles i col·legis de la capital del Baix Camp "amb l'objectiu de que adquireixin els coneixements bàsics per desenvolupar-se en el medi aquàtic". Amb el desenvolupament d'aquest projecte, i segons càlculs del consistori, s'acosta la natació a uns 1.300 alumnes anuals.

L'activitat es desenvolupa en horari escolar i, l'Ajuntament n'assumeix íntegrament els costos (l'assegurança per al transport en bus, als centres que ho requereixen, el personal especialitzat i i l'atenció als alumnes amb necessitats especials, entre altres). Cap nen sense saber nedar es va posar en marxa, a Reus, el curs escolar 1886/ 1987. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: