1 de 10
ENERGIA

Xerrades informatives als barris per incrementar l’autoconsum energètic

L'any passat es van aprovar més de mig centenar de sol·licituds de bonificació del 50% de l’IBI per a la instal·lació de plaques solars

Rubio i Caelles han presentat el cicle de xerrades per als veïns dels barris | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 8 de febrer de 2022 a les 11:38 |
Aquest article es va publicar originalment el 8 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Reus vol augmentar les xifres d’autoconsum d'energia a la ciutat, i per aconseguir-ho ha ccomençat una campanya informativa dirigida als veïns dels barris. L'objectiu és el de donar-los a conèixer les bonificacions del 50% de l’IBI pels habitatges que apostin per aquest sistema de producció energètica. La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, amb la col·laboració de la regidoria de Relacions Cíviques, realitzarà 12 xerrades informatives dirigides especialment als ciutadans de les zones residencials, "on hi ha més habitatges unifamiliars, els quals permeten la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques amb més facilitat, però també a les comunitats de veïns o a les empreses", segons ha apuntat el regidor Daniel Rubio.

El cicle de xerrades començarà el proper 15 de febrer al centre cívic Migjorn, per als veïns del barri Fortuny-Juroca. En aquesta primera presentació, a més de Rubio, també hi participarà l’alcalde, Carles Pellicer. El calendari de xerrades es preveu els dimarts i dijous dels mesos de febrer i març als barris Fortuny-Juroca; Xalets Quintana i Urbanització Sant Joan; Urbanització Sol i Vista i Urbanització Pelayo; Mas Vilanova; Aigüesverds; Mineta-Pinar; Mas Abelló i Mas Carpa; Jardins de Reus; Barri Immaculada i Santuari; Reus Sud Misericòrdia i Blancafort; Niloga i Sant Jordi i Barri Gaudí.

Les dates i emplaçaments previstos es comunicaran properament, segons el regidor. Aquest ha apuntat, en roda de premsa, que “amb aquestes xerrades volem resoldre els dubtes més habituals alhora de plantejar-se fer una inversió d’aquest tipus. L’incentiu de la bonificació de l’IBI per un termini de cinc anys, sumat al preu ascendent de la llum al que ens enfrontem, fa que el retorn de la inversió prevista inicialment s’amortitzi en un període curt i ens suposi un estalvi a llarg termini”.

Rubio també ha incidit en els "beneficis econòmics i ambientals de l’autoconsum en la lluita contra el canvi climàtic a través de la producció d'energies netes i km 0". Per la seva banda, la regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles, ha manifestat que "l’experiència de campanyes transversals amb la regidoria de Medi Ambient han donat resultats positius de referència i implicació veïnal". “És per això que ens sumem a formar part d’aquest projecte per difondre la importància d’incorporar les energies sostenibles en els barris de la nostra ciutat amb les avantatges mediambientals i econòmiques que això comporta”, ha afegit.

Balanç de 2021L’any 2021, el primer des de l’entrada en vigor del 50% de bonificació de l’IBI per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, va tancar amb 55 sol·licituds de bonificació aprovades i 836 kW de potència solar fotovoltaica instal·lada.

Una xifra que s’ha valorat "positivament" des de la regidoria, "però que es vol augmentar amb iniciatives com aquesta", ha dit Rubio. Aquest ha volgut recordar que al ple d’octubre de l'any passat, on es van aprovar les ordenances fiscals per a l’exercici 2022, es va ratificar l’ampliació d’aquestes bonificacions de dos a cinc anys. Aquesta bonificació s’aplicarà, per tant, durant cinc anualitats consecutives, a comptar des del primer exercici posterior a la presentació de la sol·licitud.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: